Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbel zoveel ICT-bedrijven failliet in juli

In juli 2019 zijn twee keer zoveel bedrijven in de informatie en communicatie failliet gegaan als een maand eerder. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek gingen in juli 2019 13 bedrijven in de informatie en communicatie failliet. In juni waren dat nog zes bedrijven.
failliet
© CC0 Public Domain
CC0 Public Domain

Totaal bleef het aantal faillissementen nagenoeg gelijk, melden de onderzoekers van het statistiekbureau. In totaal werden er in juli 270 bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er twee meer dan een maand eerder. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootst aantal faillissementen, namelijk 79, maar deze bedrijfstak heeft ook de meeste bedrijven. Relatief gezien werden in juli de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Het aantal faillissementen in de informatie en communicatie was dit jaar het hoogst in februari. Toen werden er 82 bedrijven failliet verklaard. In maart en april was het aantal het laagst, met 4 bedrijven. De cijfers over mei, juni en juli zijn voorlopige cijfers.  

In mei 2013 piekte het aantal totaal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Na september 2017 is de trend redelijk vlak. Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna wisselden perioden met stijgingen en dalingen elkaar af.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in