Loopbaan

Carriere
droombaan

Driekwart IT’ers staat open voor andere baan

Sommige IT’ers zelfs dagelijks benaderd door recruiters.

19 juni 2019

Sommige IT’ers zelfs dagelijks benaderd door recruiters.

Slechts weinig IT’ers zijn actief op zoek naar een andere baan, maar de bereidheid om te vertrekken is groot. Uit de Salary Survey – het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot – blijkt dat maar liefst 76% overstapt naar een andere baan als er een mooie kans voorbij komt.

Slechts 24% van de 2688 IT’ers die deelnamen aan het onderzoek wil per se blijven bij zijn huidige werkgever. 9% van de ondervraagde IT’ers is actief op zoek naar een andere baan en nog eens 2% is actief op zoek naar een andere functie, maar wel bij zijn huidige werkgever. De rest (65%)staat open voor een nieuwe uitdaging als die wordt aangeboden.

Verder zal het niet verbazen dat IT’ers die vinden dat hun huidige werkgever niet de juiste omgeving creëert om optimaal te kunnen presteren relatief vaak actief op zoek zijn naar een andere baan (zie grafiek).

Hoe zoeken IT’ers?

IT’ers die actief op zoek zijn naar ander werk doen dit het liefst via online vacatures (85%), maar ook het eigen netwerk (67%) wordt relatief vaak ingezet. Headhunters (30%) maken de top-3 compleet. Minder populair zijn beurzen (4%), vacatures in vakbladen en kranten (15%), recruitmentsites (20%). en sociale media (27%).

AG Connect en Berenschot vroeg IT’ers in loondienst ook waarom ze ergens anders zouden willen werken. Het meest genoemde antwoord luidt geld/salaris, gevolgd door ontwikkelingsmogelijkheden en sfeer. “De afgelopen jaren stond geld ook wel in de top3, maar niet op de eerste plaats. We zien dus dat beloning in de huidige arbeidsmarkt steeds belangrijker wordt gevonden”, licht Hans van der Spek van Berenschot toe. Uit het salarisonderzoek komt naar voren dat ongeveer een derde van de ondervraagde IT’ers vindt dat hij (en heel soms zij) minder dan marktconform verdient. “Dat is perceptie, want uit onze onderzoeken blijkt dat IT’ers doorgaans prima verdienen”, aldus van der Spek.

15% van de IT’ers die vindt dat hij minder salaris krijgt dan zijn collega’s die hetzelfde werk doen is actief op zoek naar een andere baan. Bij IT’ers die vinden dat ze een marktconform salaris krijgen is dat slechts 8%.

De totale grafiek van belangrijkste redenen om op zoek te gaan naar een andere baan onder IT’ers ziet er als volgt uit:

IT’ers die op zoek zijn naar een andere baan willen het liefst voor een internationale organisatie werken (33%). Maar ook non-profit organisaties/de publieke sector zijn in trek (29%), net als profit-organisatie met meer dan 250 medewerkers (26%). Het MKB (19%), eigen bedrijf (17%) en start-up (9%) zijn een stuk minder in trek onder IT’ers.

Waar werk je over 3 jaar?

Verder vroegen we IT’ers waar ze over 3 jaar denken te werken. Een derde van de respondenten denkt dan op een IT-afdeling te werken van een niet-IT-organisatie, 24% verwacht bij een IT-bedrijf te werken, 5% denkt zzp’er te zijn geworden en nog eens 5% denkt op een andere afdeling dan de IT-afdeling te werken (zoals marketing, sales, HR, etc). Tot slot zegt 33% van de IT’ers nog geen flauw idee te hebben waar hij of zij over 3 jaar werkt.

Vaak benaderd

Tot slot valt op te maken uit de resultaten dat IT’ers vaak worden benaderd door recruiters en headhunters voor een andere baan. Maar liefst 78% van de IT’ers die de vragenlijst invulden is het afgelopen jaar minimaal 1 keer benaderd voor een baan. Het vaakst gebeurde dat online/via sociale media (68%), maar er wordt ook nog best vaak ‘ouderwets’ gebeld of gemaild (36%).

Van de IT’ers die benaderd werden voor een baan, gebeurde dat in de meeste gevallen (40%) maandelijks, maar in 34% van de gevallen ging het om een enkele keer. Verder zegt 22% van de IT’ers wekelijks te zijn benaderd en 4% zegt zelfs dagelijks te worden ‘lastig gevallen’. Al vindt lang niet iedere IT’er dat het gedrag van recruiters en headhunters onder lastig vallen valt. Hoe het benaderen wordt ervaren is te zien in deze grafiek:

De groep IT’ers die zegt vrijwel dagelijks te worden benaderd door recruiters en headhunters vindt dit het vaakst storend. AG Connect schreef eerder al over hoe sommige IT’ers zich enorm storen aan dit gedrag en soms zelfs hun profiel van LinkedIn verwijderen om maar niet gevonden te worden.

Meer weten over de Salary Survey 2019?

Bekijk de artikelen met de uitkomsten van de salary Survey 2019 in het juni/juli-nummer van AG Connect Magazine.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
2
Reacties
Henk van Boeijen 20 juni 2019 21:48

Zonder context zeggen enquêtes als deze weinig. Want ja, wie zou eigenlijk niet ingaan op een interessante aanbieding als die zomaar langskomt? Interessant wordt het pas als we vergelijkbare cijfers krijgen over meerdere jaren en de trends gaan zien.

Maar nee, betalende klanten van AG Connect moeten het hier mee doen, artikelen die zonde van je tijd zijn om te lezen. Toch maar eens naar iets anders omkijken...

Stiel Konijn 19 juni 2019 23:38

Berenschot doet leuk mee aan de verdere uitholling van het begrip "marktconform". Voor professionals met zelfrespect betekent een marktconform salaris al tijden een laag salaris.

Als het ooit de bedoeling was dat het een gemiddeld salaris betekent, dan haalt Hans van der Spek dat mooi onderuit met zijn opmerking dat 30% alleen maar de "perceptie" heeft dat ze minder dan marktconform verdienen. Bij een gemiddelde is 30% absurd laag en mogen werkgevers zich in hun handen knijpen dat zoveel mensen zichzelf onderwaarderen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.