Downgradeoptie bij Windows 7 verlengd

3 juli 2009

Silver bond de kat de bel aan, nadat hem bij herhaling was verteld dat het recht om te downgraden naar Windows XP onder de enterprise-licentie van Windows 7 was beperkt tot zes maanden na introductie, oftewel tot 22 april 2010. Dat zou bedrijven die Windows Vista willen overslaan veel te weinig tijd laten, betoogde Silver.

Microsoft nam die kritiek ter harte en verlengde de termijn waarbinnen men van Windows 7 mag downgraden naar Windows XP tot achttien maanden na introductie, of – als dat eerder plaatsvindt – tot de publicatie van het eerste service pack voor Windows 7.

Silver toont zich in een reactie verheugd met het feit dat Microsoft luistert naar klanten, maar houdt wel kritiek op het onbepaalde karakter van de verlengingstermijn. Het eerste service pack voor Vista verscheen bijvoorbeeld na veertien maanden, en dat voor XP zelfs na tien maanden. In dat geval schuift de deadline voor de overstap naar Windows 7 opeens naar voren. Met het grote risico dat bedrijven of hun leveranciers van toepassingen dan nog niet klaar zijn.

Ook op een ander punt maakt Microsoft het bedrijven die geen Enterprise-licentie of Software Assurance hebben, onnodig moeilijk, meent Silver. Microsoft geeft wel het recht om gratis op te waarderen naar Windows 7, als men nu een Windows Vista-pc koopt. Maar het aantal vouchers is gelimiteerd op 25 per adres. Gartner adviseert bedrijven waarvoor dit een probleem wordt, hun pc-leverancier onder druk te zetten om meer gratis opwaardeerrechten toe te kennen. Het alternatief is de aanschaf van pc’s uit te stellen, of nog eens goed te kijken of de extra’s die Software Assurance biedt hun geld toch waard zijn.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!