Overslaan en naar de inhoud gaan

Docker-gebruikers moeten betalen voor update-uitstel

Virtualisatiesoftware Docker heeft een nieuw beleid doorgevoerd waarbij uitstel en negeren van updates niet meer zomaar is toegestaan. Alleen betalende gebruikers mogen (tijdelijk) afzien van updates voor Docker Desktop. Dit hebben de makers van Docker gemeld in een blogpost over flexibiliteit voor updates.
docker

Het nieuwe updatebeleid is begin vorige maand aangekondigd en gebruikers hebben inmiddels de uitwerking daarvan onder ogen gekregen. De half april uitgebrachte update 3.3.1 schotelt een meldingsvenster voor met twee opties: 'installeren en herstarten', of 'deze update overslaan'. Die laatstgenoemde keuzemogelijkheid is voorbehouden aan abonnees van een Pro-account. Zij zijn betalende gebruikers en het Pro-aanbod is het eerste betaalde niveau voor gebruik van de virtualisatie- en containersoftware.

Dagelijkse herinnering

"Als je Docker Desktop gebruikt op werk kun je de noodzaak hebben om een specifieke update over te slaan", schrijft topvrouw Dieu Cao van Docker. Developers die een Pro- of Team-abonnement hebben, kunnen notificaties voor een bepaalde update overslaan zodra ze zo'n herinnering krijgen. Gebruikers van het gratis Docker-aanbod hoeven niet per sé zo'n update te installeren", geeft de senior directeur voor productmanagement aan.

"Om developers aan te moedigen om uptodate te blijven, verschijnt er een dagelijkse herinnering twee weken nadat een update beschikbaar komt." De updateherinnering valt wel weg te klikken door rechtsboven op de X van het dialoogvenster te klikken. Daarmee is de zaak echter niet afgedaan; de volgende dag zal de notificatie weer opduiken. Inmiddels heeft Docker het meldingsvenster nog aangepast door het woord 'snooze' te plaatsen naast de X voor sluiten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in