Beheer

Infrastructuur
Windows Server logo

Docker container inladen vertraagt komst nieuwe Windows Server

De volgende generatie Windows Server komt  pas in 2016, meldt Microsoft. Er komt wel een nieuwe preview-versie in het voorjaar.

© Microsoft
2 februari 2015

De volgende generatie Windows Server komt  pas in 2016, meldt Microsoft. Er komt wel een nieuwe preview-versie in het voorjaar.

Een van de belangrijke vernieuwingen die Microsoft met de nieuwe versie van Windows Server wil introduceren, is de ondersteuning van toepassingen in containers op basis van de Docker-technologie. Microsoft werkt daartoe nauw samen met Docker. Het bedrijf heeft al duidelijk gemaakt dat deze mogelijkheden alleen in de Server versie van Windows komt, niet in de client Windows 10.

De eerste preview van Windows Server werd al in oktober vrijgegeven vlak na de introductie van de Technical Preview van Windows 10. Deze versie ontbeert echter nog talloze functionaliteiten. Formeel is er overigens geen sprake van vertraging van de introductie van de nieuwe functies van Windows Server. Microsoft heeft namelijk nooit een verwachte introductiedatum genoemd. Bij de introductie van Windows 8 volgde de introductie van de Server-versie nagenoeg tegelijkertijd.

Microsoft heeft wel aangegeven dat om het beheer van Windows 10 te vereenvoudigen er een nieuwe versie van System Center Configuration Manager komt ongeveer tegelijk met de introductie van de nieuwe client-versie van Windows.

 

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.