Loopbaan

Carriere
UvA logo

Dit zijn de slechtste universitaire ICT-studies

Amsterdam komt bij alle ICT-studies slecht uit de bus.

© Universiteit van Amsterdam
22 november 2018

Eerder deze week zette AG Connect al de beste universitaire ICT-studies volgens studenten en experts voor je op een rijtje, op basis van gegevens uit de Keuzegids die onlangs gepubliceerd is. Vandaag is het de beurt aan de slechtste acedemische ICT-studies. Waar kun je beter geen Kunstmatige Intelligentie, (Technische) Informatica of Informatiekunde gaan studeren?

De samenstellers van de Keuzegids stellen dat er bij de meeste universitaire Informatica-opleidingen weinig ruimte is voor diepgang en kritisch denken. Mocht je daar wel naar op zoek zijn, dan kun je beter wat keuzevakken bij andere studies volgen om dat gat op te vullen. Daarnaast is het eerste jaar van de informatica-opleidingen die universiteiten in Nederland aanbieden pittig. Vooral bij data science vallen veel studenten na een jaar uit. Bij technische informatica lukt het de studenten beter om het eerste jaar te ‘overleven’.

Over de wetenschappelijke vorming zijn de studenten bij geen enkele ICT-opleiding enthousiast. Of het nu gaat om het kritisch lezen van artikelen, onderzoekstechnieken leren of zelf onderzoek doen, er klinken veel klachten.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!