Loopbaan

Carriere
MBO-studies

Dit zijn de slechtste mbo-ICT-studies voor 2021, volgens studenten

Veel studenten stoppen vroegtijdig met opleiding ICT-support.

18 januari 2021

Wie kiest voor een ICT-studie op het mbo, doet er niet alleen goed aan om te weten welke opleidingen het beste zijn, maar ook waar je vooral niet heen moet. De Keuzegids zet jaarlijks op een rij welke studies volgens studenten goed zijn en welke niet. AG Connect ploos de Keuzegids mbo 2021 uit en zette de slechtste ICT-studies op het mbo voor 2021 op een rij.

De Keuzegids beoordeelt ieder jaar aan de hand van studentenoordelen uit de JOB-monitor, studiesuccescijfers van DUO en de MBO Raad en rapporten van de onderwijsinspectie hoe goed of slecht mbo-opleidingen het doen.

Ook de ICT-opleidingen op het mbo krijgen jaarlijks een oordeel. Deze opleidingen worden opgedeeld in twee groepen: ICT-support en ICT-ontwikkeling en -beheer. Wie ICT-support volgt, wordt middels een niveau 2-studie opgeleid tot bijvoorbeeld medewerkers van IT-helpdesks of -servicedesks. Studenten leren daarbij alles over hoe ze storingen kunnen verhelpen, onderdelen kunnen repareren of vervangen, en hoe ze software installeren.

ICT-ontwikkeling en -beheer bevat opleidingen op niveau 3 en 4. Op niveau 3 is dat de studie allround medewerker IT systems & devices, waarbij je zorgt dat computers en netwerken binnen een bedrijf goed werken. Op niveau 4 kun je expert IT systems & devices of software developer worden.

Veel uitval bij ICT-support

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!