Loopbaan

Carriere
Programmeren

Dit zijn de beste universitaire ICT-studies voor 2020, volgens studenten

Waar kun je het beste terecht voor een universitaire ICT-studie?

27 november 2019

De universitaire ICT-studies in Nederland zijn in kwaliteit gestegen, blijkt uit de Keuzegids Universiteiten 2020. Vorig jaar werd geen enkele ICT-studie tot topopleiding bestempeld, maar dit jaar is er wel één: de informatica-opleiding van de Radboud Universiteit Nijmegen. En er zijn meer goede universitaire ICT-opleidingen in Nederland.

De universiteiten en hun opleidingen worden in de Keuzegids beoordeeld op drie factoren: studiesuccescijfers, beoordelingen van studenten, en de keuring van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). De gids heeft verder gebruik gemaakt van de meest actuele gegevens over toelatingseisen, de arbeidsmarkt en onderwijskwaliteit. 

Uit de gids blijkt dat er een behoorlijk divers aanbod is van ICT-studies. Het meest bekend is de studie Informatica, die door negen universiteiten wordt aangeboden. Daarnaast bieden drie universiteiten de opleiding Technische Informatica en zijn er zeven locaties waar studies Kunstmatige Intelligentie (AI) zijn te volgen.

Ook bieden vier scholen de opleiding Informatiekunde aan en kun je kiezen voor twee informatiestudies die een duidelijke link met ICT hebben.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!