Loopbaan

Carriere
studeren

Dit zijn de beste universitaire ICT-studies

Waar kan je het beste Informatica, Informatiekunde of Kunstmatige Intelligentie studeren?

© CC0 - Pixabay varunkul01
20 november 2018

Geen enkele ICT-studie kreeg het predicaat ‘topstudie’ van de samenstellers van de onlangs gepubliceerde Keuzegids. Maar dat betekent niet dat er geen goede ICT-opleidingen worden aangeboden door Nederlandse universiteiten.

Uit de vorige week gepubliceerde Keuzegids Universiteiten 2019 blijkt dat steeds meer ICT-studies in het Engels worden aangeboden. En dat wordt in het buitenland ook gewaardeerd, want veel studies worden overspoeld door buitenlandse ICT-studenten. Enschede en Eindhoven zijn met hun studie computer science and engineering (Technische Informatica) tot nu toe het meest internationaal, je vind er vooral studenten uit Roemenië en Bulgarije. Ook bij de VU zie je dat studenten vaak uit die Oost-Europese landen komen. In Groningen kom je ook veel Engelsen tegen.

Daarnaast valt op dat de ICT-studies opvallend weinig vrouwen trekken. Van alle technische studies vind je de minste vrouwen bij Informatica. Slechts 12% van de eerstejaarsstudenten is vrouw. Bij Informatiekunde is dit een kwart.

Uitgeverij C.H.O.I stelde de Keuzegids samen op basis van studiesuccescijfers, studentenoordelen en de keuring van de accreditatieinstelling NVAO. De gids is gebaseerd op de meest actuele gegevens over toelatingseisen, arbeidsmarkt, studiesucces en onderwijskwaliteit. Waar moet je zijn? Later deze week vertellen we waar je juist niet moet wezen voor een goede ICT-studie.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!