Loopbaan

Carriere
Studie

Dit zijn de beste ICT-opleidingen van 2021

Waar moet je heen als je informatica wil studeren?

3 mei 2021

Nederland telt tegenwoordig ontzettend veel ICT-opleidingen, ieder met hun eigen sterke en zwakke punten. Dus waar moet je heen als je een ICT-studie wil volgen en welke studies geven je de beste baankansen? AG Connect zet het op een rij.

De Keuzegids onderzoekt jaarlijks welke opleidingen en onderwijsinstituten het volgens studenten en experts goed doen. Per opleidingsniveau ontstaat zo een lijst van scholen die het best beoordeeld worden. AG Connect pluist deze beoordelingen ieder jaar uit en maakt een overzicht van die opleidingen.

Door de corona-pandemie is 2021 echter wel een ietwat afwijkend jaar. De Nationale Studenten Enquête (NSE) ging in het voorjaar van 2020 namelijk niet door, omdat deze tijdens de coronacrisis geen eerlijke resultaten oplevert. De NSE wordt door de Keuzegids gebruikt voor de beoordelingen van opleidingen op het hbo, de universiteit en van de masters.

AG Connect gebruikt daarom voor dit overzicht de studentenoordelen van een jaar eerder. Voor de mbo-opleidingen zijn wel nieuwe bevindingen beschikbaar.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!