Loopbaan

Carriere
studeren

Dit zijn de beste ICT-masters van ons land

Waar moet je wezen om een goede ICT-gerelateerde master te volgen?

© CC0 - Pixabay,  27707
14 maart 2018

Studenten die overwegen een ICT-Master te gaan doen moeten zich niet laten afschrikken door het ‘moeilijk en zwaar’-imago van deze opleidingen, want dat valt volgens de studenten best mee. Bovendien zijn er inmiddels veel meer studies dan alleen de traditionele informaticaopleidingen. Bij de brede master Informatiekunde kun je bijvoorbeeld overstappen naar allerlei economische- en managementprogramma’s.

Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2018 van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), dat alle geaccrediteerde masteropleidingen van Nederlandse universiteiten per vakgebied met elkaar vergelijkt. In totaal telt ons land zo’n 900 verschillende masters, waarvan er maar 161 opleidingen een score van 75 punten of meer halen op een schaal van 20 tot 100. Deze masters kregen het predicaat toplopleiding. Slechts 5 masters op het gebied van ICT kregen dit predicaat, hoofdzakelijk in de richting Computer Science.

De Keuzegids maakt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2017 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de keuzegids ook expertoordelen meegenomen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen.

AG Connect zette de beste ICT-masters voor je op een rij en legt uit waar je wel en waar juist niet moet wezen. Eerder beschreef AG Connect al de arbeidsmarktperspectieven en starterssalarissen voor kandidaten met een afgeronde master Computer Science, Kunstmatige Intelligentie of Informatiekunde.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!