Loopbaan

Carriere
Puzzelstukjes

Dit willen ICT’ers

Waar zoeken IT’ers naar in een baan?

9 juni 2021

Waar zoeken IT’ers naar in een baan?

Wie een ICT’er aan boord wil krijgen of houden, doet er goed aan om te weten wat bepalend is voor de tevredenheid in het werk. Opvallend is dat ICT’ers niet zozeer om een hoog salaris geven, maar veel meer om een goede sfeer en collegialiteit.

Wie ICT’ers aan wil trekken, hoeft niet met variabele beloningen, werk dicht bij huis of een lagere werkdruk aan te komen. Uit de 22e editie van het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot onder ruim 700 ICT’ers blijkt namelijk dat deze zaken vooral als onbelangrijk worden gezien voor de tevredenheid in het werk.

Maar wat zorgt dan wel voor die tevredenheid? Onder meer de leidinggevende is bepalend, zo geeft 72% van de respondenten aan. Diverse experts deelden vorig jaar eenzelfde bevinding met AG Connect. “Het is veel belangrijker dat het vertrouwen in de leidinggevende goed is, dat iemand trots is op zijn werk en dat iemand geniet van het werk dat hij of zij doet”, zei hoogleraar Organisatie en HRM Jaap Paauwe van de Tilburg University bijvoorbeeld.  

En ook een zekere mate van autonomie bieden, het beiden van opties voor kennisontwikkeling en het betrekken van ICT’ers bij de organisatie zijn manieren om ICT’ers aan boord te houden, vertelden hoogleraar Strategisch Human Resource Management Pascale Peters van de Nyenrode Business Universiteit en Hans van der Spek, senior managing consultant bij Berenschot. “Je moet echt in contact komen met de werknemer en onderzoeken wat ze nodig hebben”, aldus Paauwe.

Sfeer is belangrijk

ICT’ers geven in het onderzoek echter aan dat drie dingen nog veel belangrijker zijn. Zo speelt het salaris ook nog altijd een belangrijke rol in de tevredenheid in het werk, aldus 73%. Maar nog veel belangrijker zijn uitdagende projecten (76%) en de sfeer en collegialiteit (87%).

Dit is bovendien een behoorlijk stabiele trend. Ook vorig jaar en in 2019 vormden sfeer en collegialiteit, uitdagende projecten en het salaris de top drie. Maar juist die sfeer en collegialiteit is onder ICT’ers een uitdaging, omdat het een grote groep mensen omvat, stelde Van der Spek eerder. “Traditioneel gezien is het bovendien zo dat IT’ers die voor een dienstverlener werken, meer verbinding voelen met de opdrachtgever dan met de werkgever. Je moet die verbinding dus weten te organiseren.”

Dit willen ICT'ers

Salary Survey 2021

Dit artikel is onderdeel van de resultaten van de 22e editie van de jaarlijkse Salary Survey van AG Connect en Berenschot. De komende tijd verschijnen er meer artikelen over het salarisonderzoek op AG Connect. Alle artikelen kun je hier lezen. 

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
1
Reacties
Willem van Geldrop 10 juni 2021 21:48

Wel apart dat maatschappelijk relevant werk niet in het onderzoek is meegenomen. Het is in ieder geval voor mij een van de redenen dat ik specifiek in de gezondheidszorg werk.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.