Loopbaan

Carriere
meisjes

Dit weekend groot evenement voor vrouwelijke bèta’s

Aandacht voor leren programmeren tijdens Women in Science Day.

© CC0 - Public domain,  VHTO
6 februari 2019

Aandacht voor leren programmeren tijdens Women in Science Day.

Op maandag 11 februari is het wereldwijd ‘Women and Girls in Science Day’ en daarop vooruitlopend wordt in Leiden aanstaande zaterdag al een feestelijke dag georganiseerd voor (vrouwelijke) wetenschappers, promovendi, studenten en scholieren. Leren programmeren staat ook prominent op het programma.

De dag wordt georganiseerd door de Science Faculteit van de Universiteit Leiden samen met VHTO en de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA). Er zijn lezingen van onder andere Robbert Dijkgraaf, Ewine van Dishoeck en Felienne Hermans. Die laatste zal spreken over digitale vaardigheden. Daarnaast zijn er diverse workshops, waaronder leren programmeren, en zijn er verschillende doe-activiteiten.

De dag wordt geopend door Jacqueline Prins, Directeur Emancipatie bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dagvoorzitter is Ans Hekkenberg, redacteur bij New Scientist en voormalig hoofd communicatie bij het Centrum voor Wiskunde & Informatica (CWI). De bijeenkomst is van 10:00 tot 15:00 uur en vindt plaats in van de Universiteit Leiden. Je vindt hier het programma en je kunt je hier aanmelden. De organisatie benadrukt dat mannen uiteraard ook welkom zijn.

Women and Girls in Science Day

Op maandag 11 februari is het internationale ‘Women and Girls in Science Day’, een initiatief van de Verenigde Naties (VN). Het is het vierde jaar dat de dag plaatsvindt en het belangrijkste doel is om de bestaande genderkloof in de techniek, waaronder ICT, te doorbreken en de participatie van meisjes en vrouwen in bètawetenschappen te verhogen. Op 11 en 12 februari organiseert de Verenigde Naties in New York een evenement rondom het thema vrouwen en meisjes in de techniek.
Dit jaar viert bovendien de ‘International Astronomical Union (IAU)’ haar 100e verjaardag. De Nederlandse organisatie wil op de International Day of Women and Girls in Science vrouwelijke astronomen in the spotlights zetten en meisjes interesseren voor sterrenkunde. In Nederland wordt dit gecombineerd in festiviteiten op zaterdag 9 februari in Leiden.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.