Loopbaan

Carriere
Leraar geeft IT-onderwijs

Dit vinden studenten de beste universitaire ICT-studies voor 2023

UvA en Open Universiteit bieden topopleidingen. 

24 november 2022

Wie ICT wil studeren aan de universiteit, kan op diverse plekken terecht. Alleen al voor Wo-ICT zijn achttien locaties te vinden. Maar de kwaliteit van de opleidingen verschilt enorm, menen studenten in de Keuzegids universiteiten 2023. Van de 26 beoordeelde ICT-studies krijgen slechts elf een score van 60 punten of meer op een schaal van 100.

Net als op het hbo zijn ook aan de universiteit diverse ICT-opleidingen te vinden. De Keuzegids universiteiten 2023 groepeert deze echter in twee categorieën: Wo-ICT en kunstmatige intelligentie. De categorie Wo-ICT bevat de studies informatica, technische informatica, informatiekunde en een aantal overige informatiestudies. Onder kunstmatige intelligentie vallen alleen studies over dit specifieke onderwerp.

Maar de onderlinge verschillen zijn dus groot. Studenten geven dit jaar topscores aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Open Universiteit (OU), maar vele andere opleidingen scoren ondermaats.

Geen hoogtepunten voor (technische) informatica

Zo zitten er weinig hoogvliegers bij de studies informatica en technische informatica. De opleiding informatica leert studenten alles over het ontwerpen, gebruiken en beveiligen van computersystemen en de hard- en software die daarbij komt kijken. Bij technische informatica ligt de focus met name op het ontwerpen en bouwen van praktische toepassingen van informatica. Maar vrijwel alle opleidingen scoren gemiddeld of zelfs lager.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!