Loopbaan

Carriere
onderwijs

Dit vinden studenten de beste hbo-ICT-studies voor 2022

Alleen HZ University of Applied Sciences en HAN krijgen stempel topopleiding.

7 oktober 2021

Wie ICT studeert aan het hbo, kan na zijn opleiding rekenen op goede baankansen, een mooi salaris en natuurlijk een leuk beroep. Maar waar kun je nu het beste heen als je zo’n opleiding wil volgen? De Keuzegids zet ieder jaar op een rij welke scholen het volgens studenten en experts goed doen, en welke juist niet. AG Connect zet op een rij welke studies als beste uit de bus komen.

Wie op het hbo een ICT-opleiding wil volgen, kan verschillende richtingen uit. Zo is er de traditionele hbo-ICT-studie, waar aan het begin een brede basis gegeven wordt aan de hand van vakken als programmeren, databases, security en infrastructuur. Na die start kunnen studenten zelf kiezen waar ze zich in specialiseren.

Studenten zijn echter wat minder positief over deze studies dan twee jaar geleden, blijkt uit de Keuzegids hbo 2022. Dit jaar krijgt slechts één hbo-ICT-opleiding het predicaat ‘topopleiding’, terwijl dat er vorig jaar nog twee waren. Een studie wordt als topopleiding bestempeld als ze op basis van studentoordelen en de prestaties een score van minstens 75 punten op een schaal van 100 krijgen. Of de negatievere beoordeling te maken heeft met de coronacrisis en het online onderwijs, zegt de Keuzegids niet.

Over de enige hbo-ICT-opleiding die wél het predicaat topopleiding krijgt – de HZ University of Applied Sciences in Middelburg (Middelburg HZ) – zijn studenten juist veel positiever dan twee jaar terug. De opleiding krijgt nu 80 punten, tegenover een score van 30 punten twee jaar terug. Waar studenten destijds alleen maar kritisch waren, hebben ze nu helemaal niets op de opleiding aan te merken. Enig minpuntje zit in de prestaties: veel studenten hebben na vijf jaar nog geen diploma.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!