Beheer

Security
Dit moet iedere securityprofessional weten over het dark web

Dit moet iedere securitypro weten over het dark web

Inzicht in criminele activiteiten versterkt bescherming van organisaties.

7 februari 2019

Voor velen is het dark web een schimmige plek in de digitale wereld waar voornamelijk zaken gebeuren die het daglicht niet verdragen. Toch is het ook een plaats waar securityprofessionals waardevolle informatie kunnen vinden om hun organisatie beter te beschermen, zegt Mischa Peters, senior director of systems engineering EMEA bij IntSights.

Peters is een van de sprekers op de Hacker Hotel-bijeenkomst die van 15 tot 17 februari plaatsvindt, in een hotel op de Veluwe. “Tijdens mijn presentaties vraag ik vaak hoeveel mensen in de zaal weten wat het dark web is. Vrijwel alle handen gaan dan tegenwoordig omhoog. Maar vraag ik wie er wel eens zelf op het dark web is geweest, dan blijft er nog slechts een handjevol mensen over. Ik denk dat veel mensen, zelfs in de IT- en security-industrie eigenlijk niet weten wat zich daar nou afspeelt.”

Het algemene, heersende beeld is dat het een walhalla is voor criminelen, een online-plek waar drugs, wapens en kinderporno volop te krijgen zijn. “Dat is slechts één kant van de medaille. Het dark web heeft ook mooie kanten. Doordat je er anoniem kunt surfen, wordt het veel gebruikt door bijvoorbeeld overheden, politie en journalisten. Maar het biedt ook een alternatief voor mensen die in een land zitten waar de overheid een strikt regime hanteert.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!