Development

Personal Tech
Samsung Galaxy Note 8

Dit is de opvolger van Samsungs ploftelefoon: Note 8

Samsung heeft de Galaxy Note 8 geïntroduceerd die is voorzien van zeer geavanceerde camera's.

Samsung Galaxy Note 8 © Samsung
24 augustus 2017

Samsung heeft de Galaxy Note 8 geïntroduceerd die is voorzien van zeer geavanceerde camera's.

Samsung wil het debacle met de de Galaxy Note 7 zo snel mogelijk vergeten. Hoewel niet is gekozen voor voor een andere naamgeving van het topmodel van het bedrijf, maakt Samsung uitsluitend vergelijkingen met de Note 5, alsof de Note 7 nooit heeft bestaan.

De eigenschap die alle ellende moet doen vergeten en bij het grote publiek de Note 8 tot begerenswaardig toestel moet verheffen, is de camerafunctie. Het toestel heeft aan de achterzijde twee 12 megapixel-camera's beiden met optical image stabilization.

 

De een heeft een groothoeklens met een f/1.7 diafragma voor het maken van standaard foto's ook bij slechte lichtomstandigheden, de ander is bedoeld om beelden dichterbij te halen en heeft een diafragma van f/2.4. Doordat ook de telelens beeldstabilisatie heeft is het mogelijk deze ook vaker onder slechtere lichtomstandigheden te gebruiken.

Nieuwe functies camerasoftware

Bij de nieuwe camera-aanpak presenteert Samsung ook software die het beeld verder kan verfraaien. Zo is het mogelijk softwarematig de achtergrond van een foto gradueel te vervagen om bijvoorbeeld een portret extra goed naar voren te laten komen. Het effect kan al voor het nemen van de foto worden ingesteld, maar ook daarna nog worden toegevoegd of verwijderd. De twee camera's kunnen tegelijk ingezet worden voor het maken van een foto. De software plakt de plaatjes op elkaar tot een coherent beeld, maar bewaard ook de individuele plaatjes.

 

Buiten de camera's biedt de Galaxy Note 8 veel vernieuwing, maar die ligt wel in de lijn der verwachting. Zo heeft de smartphone een werkgeheugen van 6 GB, waar de Galaxy S8 en S8 Plus er 4 hadden. De processor is geüpgrade naar een Snapdragon 835 en het toestel heeft standaard 64 GB aan opslag aan boord. Die opslag capaciteit is uit te breiden met een microSD-kaartje. Het Quad HD+ (2960x1440px) Super AMOLED scherm heeft een diameter van 6,3 inch en is daarmee een fractie groter dan dat van de Galaxy S8 Plus (6,2 inch). De hoeken van het toestel en het scherm zijn iets scherper zodat het rechte schermoppervlak groter is geworden. Het toestel weegt 195 gram en heeft een accu met een capaciteit van 3300mAh.

Notities op een inactieve telefoon

Verder zijn de functies van de pen verder verbeterd. Het is nu mogelijk om 100 notities te maken in de screen off-modus. Die wordt geactiveerd wanneer de pen te voorschijn wordt gehaald wanneer het scherm in de slaapstand staat. Een grappige toevoeging is de Live Message. Wanneer een handgeschreven notitie wordt gemaakt en verstuurd in een bericht, toont deze bij opening een animatie waarbij het lijkt of de notitie op dat moment op het scherm wordt geschreven. Deze toepassing lijkt op Apples Digital Touch in iMessage.

De Galaxy Note 8 is verder water- en stofafstotend gemaakt, heeft de mogelijkheid voor draadloos opladen en bezit een USB-C-poort. Samsung levert het toestel met Android 7.1.1 Nougat. Het toestel komt halverwege september in de winkels beschikbaar voor een adviesprijs van 999 euro.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
1
Reacties
Bop 28 augustus 2017 10:36

Met 'geüpgrade' ('upgraded') bedoel je gewoon 'opgewaardeerd'?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.