Directies nog niet van nut Big Data overtuigd

26 november 2013
IT-professionals die vinden dat Big Data-analyse de concurrentiekracht van hun bedrijf kan vergroten slagen er nog maar weinig in het hoger management van die zienswijze te overtuigen.

In een rondvraag tijdens een klantendag van het technologiebedrijf EMC gaf ruim twee derde van de ondervraagden (68 procent) aan ervan overtuigd te zijn dat het hoger management betere besluiten zou nemen als het beter gebruik zou weten te maken van de gegevens die in principe beschikbaar zijn. Amper vier op de tien (37 procent) respondenten denkt dat het management van hun bedrijf belangrijke besluiten durft te nemen gebaseerd op de analyse van Big Data.

Cognitieve bagage schiet tekort

De reacties van ondervraagden wijzen uit dat relatief veel professionals betwijfelen of ze over de juiste kennis en vaardigheden op gebieden als cloudtechnologie en Big Data beschikken. 45 procent zegt het gevoel te hebben niet over voldoende cognitieve bagage te beschikken. 65 procent geeft aan dat het in de komende jaren lastig wordt om kennis en vaardigheden op peil te houden omdat nieuwe IT-ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen.

Cloud spil in IT-transformatie

Terwijl veel andere West-Europese landen  IT-transformatie inzetten om een efficiencyslag te maken, richten Nederlandse bedrijven zich meer op de ontwikkeling van nieuwe producten (46 procent) en nieuwe verkoopstrategieën (eveneens 46 procent). De cloud wordt gezien als de spil in deze transformatie.
Vorig jaar gaf 54 procent van de bezoekers van het EMC Forum aan dat cloud-computing een IT-prioriteit is. Inmiddels worden cloud-oplossingen volgens EMC's onderzoekers breed toegepast binnen Nederlandse organisaties. 45 procent gebruikt een private cloud en 41 procent heeft een hybride cloud ontwikkeld. Bijna een derde (32 procent) van de organisaties bedient zich van publieke cloud-diensten.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.