Innovatie & Strategie

Artificial Intelligence
leiderschap

Digitalisering met AI vereist goed leiderschap

Voorkom te zelfsturende managementsystemen

© Shutterstock Jirsak
22 april 2021

Digitalisering van de informatievoorziening moet altijd plaatsvinden in het licht van transparante menselijke keuzen en mag niet ondergeschikt worden gemaakt aan algoritmen en zelflerende machines (AI). Dat vereist leiderschap, niet alleen maar management. Als dat ontbreekt, is er volgens Joan Baaijens en Marcel van Kooten een grote kans dat het zicht op de werkelijkheid verdwijnt.

Management zonder zelfreflectie op zijn oorspronkelijke functie en bijdrage genereert op ongebreidelde wijze steeds meer systemen en ondoorzichtige informatiestructuren. Deze houden zich vervolgens zelf in stand en komen los te staan van de oorspronkelijke bedoelingen en opties van een organisatie. Met als gevolg dat dat management het zicht op de werkelijkheid verliest.

Management moet je daarom niet geheel afhankelijk maken van digitale technologie. Digitaliseren en informatievoorziening moeten we direct, controleerbaar en toegankelijk verbinden met menselijke keuzen en niet afhankelijk maken van ‘zelflerende’ systemen. Alle logic, metriek en algoritmen moeten inzichtelijk zijn en aantoonbaar in dienst staan van menselijke keuzen, en niet andersom. Leiderschap is nodig om al te zelfsturende managementsystemen te begrenzen. Leiderschap is hierbij iets geheel anders dan management. Leiderschap moet op álle hiërarchische niveaus van een organisatie mogelijk zijn. Voortdurend moet de doel-middelrelatie van management getoetst worden en moet er ruimte zijn voor individuele verantwoordelijkheid.

De socioloog-filosoof Georg Simmel ontwikkelde de vergelijking van de ‘Brug’ en de ‘Deur’ om fundamentele relationele posities tussen mensen te analyseren. Effectieve en doelmatige organisaties worden mede gevormd door de uiteenlopende beslissingen en interventies van alle deelnemers. Voor effectiviteit en doelmatigheid zijn hierdoor ‘Bruggen’ en ‘Deuren’ in de sociale structuur van organisaties noodzakelijk. En daarbij geldt het devies: ‘beperk bruggen, en houd deuren open ...’

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!