Innovatie & Strategie

IT beheer
Twin toren

Digital twins: een organisatiemindset

Zo zet je een digital twin in voor assetmanagement

© CC:0 Pixabay Pexels
3 juni 2020

De digital twin is een uitstekende projecttool maar kan ook goed worden ingezet voor assetmanagement. Dat vereist wel meer data uit zeer diverse bronnen. Bij het databeheer dat hierbij komt kijken, kan een digital twin goed helpen. William Bats ziet dat een digital twin zo de basis kan vormen voor een datagedreven organisatie.

Steeds meer organisaties transformeren naar datagerichte organisaties; vaak vanuit een visie, soms vanuit gevoel voor potentie. Voorbeelden hiervan zijn banken die al bijna IT-bedrijven zijn in een financieel domein en migratieproblematiek die wordt gemonitord met big data. De digital twin is een middel om als organisatie datagedreven te kunnen werken. Maar wat is een digital twin en hoe gaat die dan helpen? Voor we IT-organisaties gaan aanstellen als onze Zen-masters, kunnen we beter eerst naar het verleden kijken voor antwoorden op deze vragen.

Dit artikel schetst een verhaal in de context van het beheer van fysieke infrastructuur zoals bij gemeenten, provincies en waterschappen, maar met wat kleine aanpassingen kan dit worden herschreven voor telecom, gezondheidszorg, productie, onderwijs, et cetera.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!