Management

Governance
Diversiteit team

Digitaal leider met visie kiest voor diversiteit

Diverse teams zijn creatiever en innovatiever

© Shutterstock Vector Juice
8 maart 2022

Voor een succesvolle digitale transformatie zijn leiders nodig met een visie op alle digitale aspecten. Maar ze moeten ook vanuit passie handelen en op natuurlijke wijze leidinggeven, zien Robert Vos en Rosanne van Zalingen. Deze leiders zullen inzien dat meer diversiteit in hun team meer creatieve en innoverende kracht oplevert.

Sommigen zeggen dat het in de 21ste eeuw draait om analoog versus digitaal. Om chartaal versus giraal. Of om de offline winkelstraat van echte stenen versus de supersnelle online winkelsnelweg. In al die vergelijkingen zit wel iets. Maar de échte tegenstelling zit hem in de kwaliteit van het leiderschap. „Iedereen kan aan het roer staan als de zee kalm is”, schreef Publilius Syrus in de eerste eeuw voor Christus, in Sententiae. De afgelopen decennia bracht internet ongekend gemak en voorspoed. Maar ook uitsluiting: loketten gingen dicht, want: kijk op www punt.. .nl. De telefoniste werd een keuzemenu. Analoge signalen werden vervangen door digitale. FM-radio vervangen door DAB-plus. Dit soort tijden brengt vooral managers voort, geen leiders. Visie is jarenlang geen vereiste geweest voor leiderschap. De wereld, geloofden velen, wordt gewoon digitaal. Alles wat we moesten doen, was voortzetten en verfijnen waar we mee bezig waren. Daarvoor hadden we lieden nodig die het schip min of meer op koers konden houden. Dachten we.

Visie

Wil je onze wereld met vastgeroeste (digitale) systemen succesvol transformeren, dan heb je leiders nodig met een visie. In tijden van toenemende onzekerheid is de wereld op zoek naar visionairs en leiders die vanuit passie handelen. Die vanuit hun eigen krachtige identiteit op een natuurlijke wijze leidinggeven. We hebben het hier over bezieling, passie, vertrouwen, bevlogenheid, verbinding, flow, openheid en intuïtie.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!