Beheer

Security
Surface Laptop 2

Dieven van truck vol Surfaces gepakt

Vrachtwagen vol laptops en tablets à 5 miljoen euro, gestolen op Schiphol.

© Microsoft
27 maart 2019

Vrachtwagen vol laptops en tablets à 5 miljoen euro, gestolen op Schiphol.

De Koninklijke Marechaussee heeft maandag twee mannen opgepakt voor de diefstal van een vrachtwagen met Surface-laptops en -tablets op Schiphol in oktober vorig jaar. De lading had een winkelwaarde van ongeveer 5 miljoen euro. De opgepakte verdachten komen uit Beverwijk en Nijmegen, aldus de marechaussee dinsdag.

De vrachtwagen was in de nacht van 3 op 4 oktober bij een transportbedrijf volgeladen met de Surface-laptops en -tablets. Daarna werd het voertuig bij Schiphol geparkeerd in afwachting van de chauffeur die er 's ochtends vroeg mee zou wegrijden. Ruim een uur voordat de chauffeur zou vertrekken, ging een onbekende man er met de vrachtwagen vandoor. De vrachtwagen werd later op een parkeerplaats in Beverwijk teruggevonden, zonder de kostbare lading.

Buit is spoorloos

De marechaussee heeft verklaard dat de vrachtwagen onder waardetransport viel en dus eigenlijk niet onbeheerd achtergelaten had mogen worden. Begin februari is in Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak besteed. Daarbij zijn toen camerabeelden vrijgegeven. Mede door tips aan de politie naar aanleiding van de uitzending konden de mannen uit Nijmegen en Beverwijk worden aangehouden.

De laptops en de tablets zijn nog spoorloos. De gestolen lading bestond uit nieuwe modellen Microsoft-apparaten, met Core i7-processors van de achtste generatie. Bovendien waren deze Surface Laptops en Surface-tablets de duurdere uitvoeringen: met ruim bemeten specificaties (geheugencapaciteit van 8 of 16 GB, en SSD's van 256 of 512 GB).

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.