Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieven van truck vol Surfaces gepakt

De Koninklijke Marechaussee heeft maandag twee mannen opgepakt voor de diefstal van een vrachtwagen met Surface-laptops en -tablets op Schiphol in oktober vorig jaar. De lading had een winkelwaarde van ongeveer 5 miljoen euro. De opgepakte verdachten komen uit Beverwijk en Nijmegen, aldus de marechaussee dinsdag.
Surface
© Microsoft
Microsoft

De vrachtwagen was in de nacht van 3 op 4 oktober bij een transportbedrijf volgeladen met de Surface-laptops en -tablets. Daarna werd het voertuig bij Schiphol geparkeerd in afwachting van de chauffeur die er 's ochtends vroeg mee zou wegrijden. Ruim een uur voordat de chauffeur zou vertrekken, ging een onbekende man er met de vrachtwagen vandoor. De vrachtwagen werd later op een parkeerplaats in Beverwijk teruggevonden, zonder de kostbare lading.

Buit is spoorloos

De marechaussee heeft verklaard dat de vrachtwagen onder waardetransport viel en dus eigenlijk niet onbeheerd achtergelaten had mogen worden. Begin februari is in Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak besteed. Daarbij zijn toen camerabeelden vrijgegeven. Mede door tips aan de politie naar aanleiding van de uitzending konden de mannen uit Nijmegen en Beverwijk worden aangehouden.

De laptops en de tablets zijn nog spoorloos. De gestolen lading bestond uit nieuwe modellen Microsoft-apparaten, met Core i7-processors van de achtste generatie. Bovendien waren deze Surface Laptops en Surface-tablets de duurdere uitvoeringen: met ruim bemeten specificaties (geheugencapaciteit van 8 of 16 GB, en SSD's van 256 of 512 GB).

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in