Overslaan en naar de inhoud gaan

Dieper EC-onderzoek naar koop databedrijf door Britse beurs

De Europese Commissie gaat nader onderzoek doen of de overname van financieel dienstverlener en dataleverancier Refinitiv door het Britse beursbedrijf London Stock Exchange (LSE) een mededingingsgevaar vormt. Brussel is bezorgd dat de concurrentie op het gebied van de handel in en clearing van financiële instrumenten en de verkoop van financiële gegevens afneemt als gevolg van de deal.
antitrustcommissaris Vestager
© EC
EC

"Het is belangrijk dat marktpartijen toegang blijven krijgen tot financiële producten op basis van eerlijke voorwaarden", aldus EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging). Zij benadrukt dat de producten die LSE en Refinitiv aanbieden nodig zijn voor beleggingsbeslissingen van verschillende typen investeerders. Daardoor gaat het om een "essentiële" functie voor de Europese economie, aldus Vestager. De commissie verwacht uiterlijk 27 oktober tot een beslissing te komen.

Wereldmacht op financegebied

Door de samenvoeging van LSE en Refinitiv ontstaat een van 's werelds grootste aanbieders van financiële data en analysemiddelen. LSE is naast uitbater van de Londense beurs al leverancier van beursinformatie, en daar komen door de transactie tal van andere informatiesystemen bij. Refinitiv is de voormalige datatak van Thomson Reuters. In 2018 werd het bedrijf afgescheiden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in