Overslaan en naar de inhoud gaan

DHL stopt klantcontact via Facebook en Twitter vanwege gegevensbescherming

DHL is gestopt met klantcontact via sociale media als Facebook en Twitter omdat de veiligheid van persoonsgegevens niet langer gewaarborgd kunnen worden. Dat meldt het bedrijf op Twitter.
Privacy Shield

"We stoppen met Twitter omdat we de veiligheid van jouw persoonsgegevens niet kunnen waarborgen als er een datalek ontstaat", melden DHL-medewerkers volgens Security.nl, dat berichten verzamelende waarin de mededelingen werden gedaan.

Sinds het klappen van Privacy Shield in juli 2020 mogen gegevens niet zomaar vanuit de Europese Unie naar de VS verstuurd worden. Of de maatregel van DHL rechtstreeks te maken heeft met het geklapte Privacy Shield, is onduidelijk. Vragen hierover van AG Connect aan DHL zijn (nog) niet beantwoord.

Bij webcare via Twitter of Facebook zal er in de meeste gevallen sprake zijn van gegevensverwerking, omdat de aanbieders van de platforms Amerikaans zijn. “Er is sowieso sprake van een doorgifte als er gebruik wordt gemaakt van een partij die fysiek in de VS is gevestigd en daar ook data verwerkt. Er is ook al sprake van doorgifte als de gegevens fysiek in Europa blijven, maar door partijen in bijvoorbeeld in de VS ingezien worden”, aldus Peter Kager van ICT Recht tegenover AG Connect.

Google Analytics

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onderzocht vanwege het geklapte Privacy Shield het gebruik van Google Analytics. Dit is inmiddels afgerond, toch heeft de AP nog geen conclusie getrokken. In de loop van het jaar komt er duidelijkheid over een verbod, vertelde een AP-woordvoerder aan NU.nl.

De Oostenrijkse toezichthouder meldde daarvoor al dat de software van Google niet aan de geldende regels voldoet. De Franse toezichthouder CNIL kwam tot dezelfde conclusie. De clouddienst zou onder meer IP-adressen van gebruikers naar de Verenigde Staten sturen, waar gegevensbescherming niet hoog genoeg is volgens Europa.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in