Loopbaan

Carriere
studenten

Deze ICT-masters trekken meer dan 50% internationale studenten

Welke ICT-masters trekken de meeste studenten uit het buitenland?

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Wolfgang Greller
12 maart 2019

ICT-masters zijn populair onder buitenlandse studenten. Dat geldt met name voor universiteiten dicht bij de landsgrenzen, zoals Maastricht en Enschede, die respectievelijk veel studenten uit België en Duitsland lokken. Maar ook Amsterdam is in trek als studentenstad voor IT’ers.

Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2019 die vorige week is gepubliceerd. AG Connect zette de masteropleidingen die het meest in trek zijn onder internationale studenten voor je op een rijtje. In Nederland worden steeds meer masters in het Engels aangeboden, wat leidt tot interesse van studenten over de landsgrenzen. Veruit de meeste buitenlandse studenten in ons land komen uit omliggende landen als België en Duitsland. Maar ook vanuit landen buiten Europa, zoals China en de Verenigde Staten is er veel interesse voor een ICT-masteropleiding in Nederland.

Inmiddels zijn er al 5 ICT-masteropleidingen waarbij er meer buitenlandse dan Nederlandse studenten in de collegezaal zitten. Dit zijn de masters met de hoogste aantrekkingskracht vanuit het buitenland (het percentage erachter bedraagt het aandeel internationale studenten):

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!