Development

Software-ontwikkeling
Devops print

DevOps blijft nog worsteling

© CC BY 2.0 - Flickr,  Stefan Goethals
13 januari 2016
Slechts een op de vijf organisaties die geprobeerd heeft volgens DevOps te werken, is dit ook echt gelukt. Maar dan kunnen ze vervolgens wel veel sneller de business voorzien van nieuwe software.

Dat blijkt uit onderzoek van CA Technologies onder ruim 1400 hogere IT- ers en algemeen managers.

Ruim de helft van de organisaties heeft een duidelijke DevOps-strategie en wil er ook echt mee aan de slag, maar dat lukt de meeste niet. Het blijkt vooral moeilijk om de business er goed bij te betrekken. Ideaal in DevOps-teams is een naadloze samenwerking tussen ontwikkelaars, beheerders en de business. Slechts een derde van de respondenten lukt dat.

Weliswaar zijn er dan moderne methodes en automatiseringstechnieken geïmplementeerd bij zowel de beheer- als de ontwikkelteams, maar toch is er dan nog volgens twee derde van de respondenten veel te verbeteren op het gebied van infrastructuur en tooling.

Daar staat echter wel tegenover dat de organisaties die het echt gelukt is om volgens de DevOps-methodiek te werken, veel sneller software kunnen opleveren en een betere bijdrage leveren aan de verbetering van de resultaten van de organisatie.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.