Loopbaan

Branche
Michael Dell

Dell wil meer vrouwen in huis halen

Dell legt strategisch doel neer: 50% vrouwen in dienst, over 11 jaar.

Michael Dell, CEO van Dell Technologies © Dell
13 november 2019

Dell legt strategisch doel neer: 50% vrouwen in dienst, over 11 jaar.

Computer- en technologieconcern Dell Technologies wil dat de helft van zijn wereldwijde personeelsbestand in 2030 uit vrouwen bestaat. Het gaat daarbij niet simpelweg om marketing- of helpdeskfuncties. Bij het 2030-doel hoort ook een subdoel van 40 procent vrouwen voor managementfuncties. Het bedrijf van Michael Dell heeft net wel een schikking van 7 miljoen dollar getroffen in een zaak van de Amerikaanse overheid over het achterstellen van vrouwen en etnische minderheden.

Dell heeft wereldwijd zo'n 157.000 mensen in dienst, waarvan nu 30,4 procent vrouw is. Bij het nu geopenbaarde diversiteitsplan voor het personeelsbestand worden niet alleen vrouwen naar voren gehaald. Ook het aandeel van etnische minderheden als Afro-Amerikanen en Hispanics moet omhoog, verklaart CEO Michael Dell op de Dell Technologies Summit die nu plaatsvindt in Austin (Texas). Die laatste twee groepen moeten over 11 jaar 25 procent van het Amerikaanse personeelsbestand vormen. Nu ligt dat nog op 13 procent.

Duurzaamheid, diversiteit, dataprivacy

CEO Dell zegt in zijn toespraak op het bedrijfsevenement dat zijn firma de kracht van data wil ontgrendelen om de grootste uitdagingen van de mensheid op te lossen. "Dit is de reden dat Dell Technologies bestaat." Dit aanjagen van innovatie drijft niet alleen op technologie als cloud, AI en andere dingen die Dell te bieden heeft. Meer vrouwen en meer minderheden zijn hierbij ook essentieel. Dell heeft, net als andere tech-topmannen, dit soort diversiteitsuitspraken al eerder gedaan.

De nu geopenbaarde strategische doelen draaien om vier gebieden, waar van het bedrijf volgens de oprichter en hoogste baas de grootste impact kan hebben. "Ten eerste het vooruit helpen van duurzaamheid. Ten tweede het cultiveren van inclusion [diversiteit en non-discriminatoir gedrag - red.]. Ten derde het transformeren van levens. En ten vierde het handhaven van ethiek en dataprivacy."

Beschuldigingen afgehandeld

Deze koers wordt ingezet kort nadat Dell een schikking heeft getroffen over juist het tegenovergestelde van het nu ingezette diversiteitsbeleid. Eind september is de tech-reus tot een overeenkomst gekomen met het Amerikaanse ministerie van werkgelegenheid. Daarmee en worden beschuldigingen van discriminatie tegen vrouwen en minderheden afgehandeld. Het door Dell neergelegde bedrag van 7 miljoen is voor compensatie van benadeelde werknemers, die loon, rente en andere arbeidsvoordelen zijn misgelopen.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.