WiMAX logo

Defensie dwingt WiMax-aanbieder te stoppen

© WiMAX Forum
22 juni 2010
Worldmax, de aanbieder die sinds de zomer van 2008 in de regio Amsterdam een dekkend WiMax-netwerk exploiteert, trekt er per 1 augustus de stekker uit. De Nederlandse Defensie en het bedrijf zitten elkaar in de weg.

WiMax blijkt frequenties te gebruiken die de communicatie van Defensie ernstig hinderen. Het probleem is al sinds eind 2009 onderkend en leidde tot een rechtszaak. Beide partijen hebben ingestemd met een schikking.

Nu Worldmax een deel van de toegewezen frequentieruimte niet meer kan gebruiken, ziet het bedrijf geen brood meer in het aanbieden van de dienstverlening. WiMax gebruikte een licentie op frequentieblokken rond de 3,5 GHz. De looptijd van de licentie strekte zich uit tot 2015. Na een testperiode van anderhalf jaar begon Worldmax in de zomer van 2008 met de dienstverlening.

Algemeen directeur Keimpe Algra van Worldmax zegt in een verklaring 'ontgoocheld' te zijn door de gang van zaken. "We hebben als het ware een huis gebouwd op grond die zomaar onteigend kon worden." Hij ziet de beëindiging van de activiteiten als een verschraling van het toch al schrale telecomaanbod in Nederland.

Worldmax kijkt of zijn huidige klanten met een aantrekkelijk aanbod kunnen worden ondergebracht bij de dienstverlening van andere aanbieders. Zij worden daarover persoonlijk benaderd. De klanten kunnen tot eind juli van de Worldmax-dienst gebruik maken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.