Overslaan en naar de inhoud gaan

Defensie dwingt WiMax-aanbieder te stoppen

WiMax blijkt frequenties te gebruiken die de communicatie van Defensie ernstig hinderen. Het probleem is al sinds eind 2009 onderkend en leidde tot een rechtszaak. Beide partijen hebben ingestemd met een schikking.
WiMAX Forum
© WiMAX Forum
WiMAX Forum

Nu Worldmax een deel van de toegewezen frequentieruimte niet meer kan gebruiken, ziet het bedrijf geen brood meer in het aanbieden van de dienstverlening. WiMax gebruikte een licentie op frequentieblokken rond de 3,5 GHz. De looptijd van de licentie strekte zich uit tot 2015. Na een testperiode van anderhalf jaar begon Worldmax in de zomer van 2008 met de dienstverlening.

Algemeen directeur Keimpe Algra van Worldmax zegt in een verklaring 'ontgoocheld' te zijn door de gang van zaken. "We hebben als het ware een huis gebouwd op grond die zomaar onteigend kon worden." Hij ziet de beëindiging van de activiteiten als een verschraling van het toch al schrale telecomaanbod in Nederland.

Worldmax kijkt of zijn huidige klanten met een aantrekkelijk aanbod kunnen worden ondergebracht bij de dienstverlening van andere aanbieders. Zij worden daarover persoonlijk benaderd. De klanten kunnen tot eind juli van de Worldmax-dienst gebruik maken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in