Loopbaan

Carriere

De Week van ICT: ‘Get your asses in IT!’

8 mei 2012

Er stonden behoorlijk wat activiteiten op de agenda. Zo was er een ‘voorprogramma’ met een ICT College Tour, waarbij BT-CEO Edwin Hageman aan de tand werd gevoeld door studenten in Leiden, de eerste landelijke ICT-Decanendag en in de Tweede Kamer een expertmeeting cloud. Op maandag 23 april volgde de officiële aftrap. Siemens besteedde met een billboard langs de A12 aandacht aan ‘De week van ICT’ en verder stonden die dag onder meer een evenement rondom het nieuwe werken en een privacy-seminar van ECP op het programma. Dag twee bood onder meer een gastles van UPC aan leerlingen van een basisschool in Laren, was het Service Manager Dag, beleefde de beurs Overheid & ICT zijn eerste dag en vond het Nationaal ICT~Debat 2012 plaats onder leiding van Felix Rottenberg. Op laatstgenoemde bijeenkomst werd ook de ICT~Marktmonitor 2012 gepresenteerd, waarin onder meer stond dat dit jaar een stijging van de IT-bestedingen wordt verwacht van 0,6 procent en dat het tekort aan hoogopgeleide IT’ers in 2016 oploopt tot minimaal 6300.

Verder werden die week diverse webinars en themasessies georganiseerd. Maar de meest in het oog springende activiteit was wellicht Girlsday, waarbij 7000 meisjes een bezoek brachten aan één van de 270 deelnemende bedrijven. Het bezoek moest hen enthousiast maken voor techniek, bètavakken en IT, in de hoop dat ze daar later hun beroep van maken. Tot slot blogden verschillende ‘IT-hotshots’ over IT en innovatie. Een van hen was Bart Hogendoorn, directeur van HP Nederland, die zich hardop afvroeg of er in de IT-sector nog wel de juiste mensen werken. “De verwachting is dat een flink deel van de huidige IT-banen verdwijnt en dat bovendien de aard van de banen verschuift van puur bèta naar bedrijfskundig. Nederland is geen bèta-land met een overvloed aan IT-experts. We hebben heel veel talent nodig dat technologie en bedrijfskunde bij elkaar brengt. Dat redden we alleen als bedrijfsleven, overheid en onderwijs de handen ineenslaan en er studieprogramma’s worden opgezet waarin de potentie van technologie wordt onderkend.”

Tijdens de ICT College Tour op de Erasmus Universiteit Rotterdam spoorde Hogendoorn de aanwezige studenten aan om voor een loopbaan in de IT te kiezen. Oftewel: ‘get your asses into IT!’.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!