Loopbaan

Carriere
De slechtste ICT-masters van Nederland

De slechtste ICT-masters van Nederland

Vooral kritiek op programma en docenten.

16 maart 2018

De meeste masters op IT-gebied worden door studenten en experts redelijk goed beoordeeld. Maar de topopleidingen zijn schaars en er zijn ook behoorlijk wat ICT-masters die onder het gemiddelde scoren. Waar moet je vooral niet zijn?

De Keuzegids Masters 2018 van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) heeft alle geaccrediteerde masteropleidingen van Nederlandse universiteiten per vakgebied met elkaar vergeleken. In totaal telt ons land zo’n 900 verschillende masters, waarvan er maar 161 opleidingen een score van 75 punten of meer halen op een schaal van 20 tot 100. Deze masters kregen het predicaat toplopleiding. Slechts 5 masters op het gebied van ICT kregen dit predicaat, hoofdzakelijk in de richting Computer Science.

In totaal zijn er 12 ICT-masters die onder de 60 van de 100 punten scoren. Vooral op het gebied van Computer Science zijn er een aantal masters die niet zo goed beoordeeld worden. Het gaat in deze hoek om 6 masters, terwijl het bij Kunstmatige Intelligentie en Informatiekunde elk om 3 opleidingen gaat die een onvoldoende krijgen van studenten en/of experts van de NVAO (Accreditatie van de onafhankelijke Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!