Beheer

Security
De S in IoT staat voor Security

De S in IoT staat voor security

Helaas blijft de beveiliging van embedded systemen en software achter.

25 mei 2018

Op het gebied van beveiliging en privacy heeft de IT de afgelopen jaren harde lessen geleerd, al worden die in de wereld van de embedded systemen en bijbehorende software amper toegepast. Jos Wetzels pleit ervoor om toe te werken naar een situatie die hij 'secure by design' noemt.

Iedere dag worden we omringd door zogenaamde embedded systemen, van consumentenelektronica tot aan kritieke infrastructuur. Onze pacemakers communiceren draadloos en moderne auto’s hebben tientallen tot honderden miljoenen regels code. Met de opkomst van het Internet of Things worden meer en meer van deze systemen, die verwoven zijn met elk aspect van ons dagelijks leven, met elkaar en met het internet in het algemeen verbonden. Van smarthomegadgets, zoals ‘slimme’ koelkasten en deursloten, tot aan medische apparatuur en fitness wearables: alles lijkt een wifi- of bluetoothchip te krijgen.

Maar waar men in de wereld van het zogenaamde ‘general purpose computing’ (die van onze desktops, laptops, servers en smartphones) de afgelopen decennia harde lessen met betrekking tot veiligheid en privacy heeft geleerd, of dat in ieder geval zou moeten hebben, loopt men in de wereld van de embedded systemen en het daaruit opbloeiende IoT hopeloos achter.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!