Beheer

IT beheer
Thuiswerken

Is de Nederlandse IT wel klaar voor massaal thuiswerken?

AG Connect onderzoekt welke problemen thuiswerken vanwege het nieuwe coronavirus geeft.

13 maart 2020

AG Connect onderzoekt welke problemen thuiswerken vanwege het nieuwe coronavirus geeft.

De overheid adviseert vanwege de verspreiding van het nieuwe coronavirus Covid-19 om in maart zoveel mogelijk thuis te werken. Maar zijn we daar in Nederland wel goed op voorbereid? AG Connect onderzoekt welke uitdagingen bij massaal thuiswerken komen kijken.

Heeft een bedrijf wel genoeg certificaten voor al die thuiswerkers? Zijn er wel genoeg VPN-servers opgezet? En werkt het videobellen tijdens vergaderingen wel goed? Als (zo goed als) heel Nederland thuis gaat werken, zorgt dat voor de nodige uitdagingen. AG Connect probeert inzicht te krijgen in die uitdagingen en hoe goed Nederlandse organisaties voorbereid zijn op een situatie als deze.

Wij vragen IT-professionals de komende dagen om hun ervaringen met ons te delen via een onderzoek. Zo kunnen wij informatie en inzicht bieden in de situatie in Nederland, welke maatregelen bedrijven nemen en voor welke uitdagingen zij nu komen te staan. De resultaten worden later deze maand gepubliceerd op www.agconnect.nl

Lees meer over
6
Reacties
Geri Kruitwagen 16 maart 2020 23:25

Wij werken in de cloud any place anywere nu echter nu volledig thuis.

Kitty Arends 16 maart 2020 14:02

Gelukkig heeft mijn werkgever vorig jaar een omslag gemaakt. Alleen dockstations op het werk en iedereen een laptop simkaart en smartphone. Iedereen werkt in een private cloud. Was veel werk maar daar hebben we nu nog meer profeit van!

Dirk 16 maart 2020 11:19

Bij het plotseling massaal verplicht/gewenst thuiswerken, blijft de werkgever verantwoordelijk voor een goede ARBO-situatie.
Dat betekent dat in deze structurele situatie keukentafel, eetkamerstoelen en werken op een laptop zonder toegevoegde muis, toetsenbord en houder wel eens minder geschikt kunnen zijn als werkplek.
Je wilt straks toch geen hordes fysiotherapeuten nodig hebben als neveneffect van het corona-virus

Pete Berkhout 14 maart 2020 09:25

Na een carrière in de ICT ben ik 13 jaar geleden als zij-instromer in het (MBO)onderwijs gaan werken. Het verbaasd mij sindsdien dat ik niet meer wordt gezien als “echte” ICT-er. Terwijl ik wel de toekomstige “echte” ICT-ers opleid.
Waarom erkend AG deze belangrijke beroepsgroep niet?
*gefrustreerd*

Klaas Pranger 13 maart 2020 22:20

Graag gedaan.

sonny tawjoeram 13 maart 2020 17:49

Ik werk al meer dan 5 jaren remote. Het is niet voor een ieder weggelegd. Je moet een zelfstarter zijn , discipline hebben, time management en je werk goed kunnen organiseren. Het is geen 9 tot 5 job, een dag kan lang duren en weekend werken is niet uitgesloten.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.