Loopbaan

Carriere
werven

De meest gevraagde skills van 2017 volgens LinkedIn

Welke vaardigheden moet je nu aanleren om straks een goede carrièremove te kunnen maken?

11 november 2016

Maar liefst 31 procent van de IT-professionals in ons land is op zoek naar een andere baan, bleek onlangs nog uit ons jaarlijks beloningsonderzoek. Dat is aanzienlijk meer dan vorige jaren. In 2015 was dit bijvoorbeeld nog ruim een kwart.

Uit gegevens van LinkedIn blijkt dat de omstandigheden voor IT-professionals die hun vleugels uit willen slaan goed zijn. Bijna alle vaardigheden in de top10 van meest gevraagde skills op dit moment zijn namelijk IT-gerelateerd. Dat melden World Economic Forum op haar site.

LinkedIn bracht in kaart naar welke skills werkgevers op zoek zijn en analyseerde alle data op haar sociale netwerk op het gebied van werving en selectie in dit jaar tot nu toe in 14 verschillende landen, waaronder Nederland. Wereldwijd is de vraag naar professionals met kennis en vaardigheden op het gebied van Cloud Computing het grootst, gevolgd door statistische analisten en data mining-professionals. De vraag naar webontwikkelaars en user interface designers is relatief het hardst toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

De top10 van meest gevraagde vaardigheden wereldwijd ziet er volgens LinkedIn als volgt uit:

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!