Development

Software-ontwikkeling
Programmeren

De kracht van low code: snel, flexibel en eenvoudig

Wat kun je met low code?

11 december 2019

In vrijwel iedere branche zijn twee trends zichtbaar: bedrijven proberen steeds meer te digitaliseren, maar tegelijkertijd is er een groeiend tekort aan mensen die hier de juiste vaardigheden voor hebben. Low code moet een oplossing bieden.

De digitaliseringstrend die overal zichtbaar is, is met name het gevolg van de opkomst van de cloud en as-as-service-modellen, vertelt analist Neil Ward-Dutton. De vice-president van AI and Intelligent Process Automation bij onderzoeksbureau IDC heeft tijdens Appian Europe 2019 in Londen tekst en uitleg gegeven over het fenomeen van low code. “Waar je tien jaar geleden nog tussen de vijf en tien miljoen euro moest uitgeven om automatisering op een grote schaal uit te voeren en twee jaar moest wachten op een resultaat, kun je nu direct beginnen en het hele proces veel goedkoper uitvoeren.”

Oude kern met software

Maar digitalisering kan een uitdaging zijn voor bedrijven die al langer bestaan. “Dit soort bedrijven hebben vaak een kern met software die oud is en niet gemakkelijk veranderd kan worden. Je moet die kern op de één of andere manier zien te verbinden met digitale experimenten.”

Bovendien speelt er nog een tweede probleem: er zijn te weinig ontwikkelaars op de markt. “Uit onderzoek van IDC blijkt dat vrijwel alle Europese bedrijven de juiste vaardigheden missen binnen hun organisatie”, vertelt Ward-Dutton. En dat heeft grote gevolgen: “We schatten dat in Europa in 2020 91 miljard dollar misgelopen wordt vanwege een gebrek aan vaardigheden en IT. Dat tekort leidt bijvoorbeeld tot vertraagde projecten en klanten die niet tevreden zijn.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!