Management

Branche
fintech

De impact van de snelgroeiende fintechsector op IT-beroepen

'ING noemt zichzelf geen bank maar een IT-bedrijf'

© Holland FinTech
26 juni 2020

'ING noemt zichzelf geen bank maar een IT-bedrijf'

De fintechsector maakte de afgelopen jaren reuzensprongen en dient als voorbeeld voor grote banken. Het zorgt op de IT-arbeidsmarkt voor allerlei verschuivingen. Ineens doen banken en financiële bedrijven ook volop mee in de race om talent. Hoe de beroepen van IT’er en bankier in razend tempo versmelten.

Het Nederlandse Adyen is een veelgenoemd voorbeeld van een klein fintechbedrijf dat in korte tijd uitgroeide tot een van de grootste aanbieders in betaaloplossingen. ABN AMRO nam nog niet heel lang geleden de start-up Tikkie over, waarmee inmiddels miljoenen mensen betalen, en wie betaalt er nog niet met de Wallet van Apple? Het kan weinigen ontgaan zijn dat fintech bezig is aan een flinke opmars in de financiële wereld.

“We zien al jaren dat er enorm veel gaande is bij banken op technologisch vlak”, zegt Mustapha Bokhizzou, senior manager van een team IT-consultants bij Michael Page. Sinds enkele jaren omarmen ook de grootste banken technologie. Bokhizzou somt op: “Rabobank, ING, Bunq en Knab, maar ook verzekeraars en andere financiële instellingen. Ze hebben zich allemaal meer en meer op technologie en IT toegespitst.”

Bankierende robots

Voorbeelden zijn er bij het adviesbureau Michael Page in Amsterdam genoeg. Neem nou robotisering, waardoor automatische beleggingsdiensten mogelijk worden gemaakt die aandelen en obligaties beheren. Of peer-to-peerleningen, die geldschieters direct kunnen koppelen aan mensen die een lening nodig hebben, maar dan met minder vaste kosten. Het bankieren verschuift inmiddels volop van online naar mobiel, en blockchaintechnologie lijkt veelbelovend om financiële transacties te voltooien zonder tussenpersonen of een autoriteit.

Andere vaardigheden

Het zijn ontwikkelingen die ervoor zorgen dat financiële bedrijven nu werknemers met andere vaardigheden zoeken dan voorheen, constateert Bokhizzou. De beroepen van bankier en IT'er zijn steeds meer aan het versmelten. Naast de bankiers, analisten en accountants zijn er in de financiële wereld ‘nieuwe’ IT’ers nodig. En met die mensen ook hun manier van werken. “Banken zoeken professionals die gespecialiseerd zijn in robotisering, design thinking en prototyping. Ze gaan ervan uit dat we pas aan het begin staan van grote veranderingen en doen er dus alles aan om groeiende technologieën snel te embedden in de organisatie.”

Met de overgang bij banken naar een andere werk- en denkwijze zoals design thinking en prototyping, wordt er volgens Bokhizzou vooral gezocht naar creatief gedachtegoed bij werknemers. “Banken willen aan de slag met onderzoeken waaraan behoefte gaat zijn met de opkomst van technologie. Denk aan de bekende scrumteams en developers die bekijken hoe ze met technologie nog beter op behoeften kunnen inspelen. Het huidige bankierslandschap is niet meer het uitgangspunt, maar juist datgene wat nog ontwikkeld kan worden om betalingen nog makkelijker te laten verlopen of nog veiliger te maken.”

Afscheid van oude IT'ers

De grote ommezwaai is inmiddels al achter de rug, vertelt Bokhizzou. “Er waren al langer IT’ers nodig bij banken, maar nu zijn het heel andere IT’ers dan voorheen. Van het ouderwetse IT-landschap met de oude systemen – zoals AS/400 dat op de achtergrond nog altijd stilletjes gebruikt wordt – is al afscheid genomen." De ‘oude’ IT’ers zijn er volgens Bokhizzou al uit. Hij ziet dat echter los van leeftijd. “De IT’ers die geen bereidheid toonden om mee te willen veranderen. De afgelopen jaren is er bij banken dus veel afscheid genomen van IT’ers die daar niet in mee wilden. Ze zoeken nu echt ‘technologygasten’, die zich veel meer en beter op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen.”

ING is misschien wel het duidelijkste voorbeeld van die grote omslag. “Ik was daar onlangs op bezoek bij een van de topmannen van de IT-afdeling. Hij noemde in dat gesprek ING geen bank maar een IT-bedrijf. Zo'n uitspraak zegt mij genoeg. De bank was altijd een ouderwets en traditioneel instituut met veel protocollen. Zoiets had je tien jaar geleden niet kunnen bedenken. Daar is dus een enorme omwenteling voor nodig geweest en dat zie je terug in de vraag naar IT’ers. Banken zoeken ze met verschillende niveaus en specialismen: van softwaredevelopers tot informatiebeveiligers naar scrummasters en product owners. Het IT-landschap bij banken is onder invloed van fintech dus enorm veranderd.”

Geen stijging IT'ers bij banken

Maar wie denkt dat met al die modernisering en technologie per saldo de vraag naar IT’ers in de financiële wereld ook stijgt, heeft het mis. Merkwaardig genoeg is er zelfs een daling te zien in de vraag naar IT-personeel in vaste dienst. De vraag naar IT-gedetacheerden, flexwerkers en zzp’ers bij financiële dienstverleners, naast outsourcing, neemt wél toe. Dat blijkt uit informatie uit het laatste onderzoek van Intelligence Group uit 2019. “Op dit moment staat vanwege het coronavirus echter alles op z’n kop, dus het beeld is mogelijk verschoven”, zegt Intelligence-directeur Geert Jan Waasdorp daarover in een korte toelichting. Het is voor banken daarnaast enorm lastig om IT-talent te binden. In 2015 en 2016 koos nog geen 6% van de universitaire IT-studenten voor een baan in de financiële sector, zo blijkt uit een iets ander onderzoek van SEO.

Traditionele banken leggen het in de strijd om IT-talent bovendien meestal af tegen de hippe fintechbedrijven, zeggen experts bovendien. Hoofd innovatie Jeremy Balkin van HSBC Bank gaf tegenover het FD toe dat banken gebukt gaan onder een beroerd imago. ‘Het negatieve sentiment na de crisis heeft een enorm effect gehad op de instroom van nieuw talent. Er is geen millennial meer die voor een bank wil werken.’ Met het grote aantal vacatures voor IT’ers lijkt ook de ING daar last van te hebben.

Bezorgdheid bij banken

Het geldt voor de hele financiële sector. In een onderzoek van Stripe uit 2018 wordt duidelijk dat maar liefst 97% van de bankbestuurders en financieel dienstverleners het vinden van IT-personeel een topprioriteit noemt. Zo’n 67% is bezorgd over de mogelijkheden om voldoende talent te vinden. Iets meer dan de helft van de respondenten noemt het gebrek aan IT-personeel een rem op de groei. 

Terug naar Bokhizzou, die als consultant regelmatig bemiddelt tussen banken en IT-personeel. Hij denkt dat de impact van fintech voor de IT’ers in algemene zin niet groot is. “Maar wel voor de IT’ers die al in de financiële sector werkzaam waren. Hun beroep is er compleet anders uit komen te zien.” Hij ziet daarbij banken en andere financiële organisaties vanwege de coronacrisis weer zoeken naar interim-krachten, terwijl de trend eerder was dat ze vooral nog vaste krachten wilden inlijven.

Invloed coronacrisis

“De flexibele schil aan werknemers verschoof langzaam naar mensen die voor langere tijd aanbleven. De verwachting was dat het percentage van 60% vaste krachten zou groeien naar 80% in de komende jaren, maar door de coronacrisis verwacht ik dat banken toch weer voor flexibele krachten gaan die op projectbasis komen werken. Ook banken willen straks, in de tweede fase van de crisis, zo min mogelijk mensen op de payroll hebben.”

Magazine AG Connect

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (juni-julinummer 2020). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, klik dan hier voor de inhoudsopgave.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.