Loopbaan

Carriere
Anneke Keller

De Gouden Tip: CTO Wehkamp Anneke Keller

'Zorg ervoor dat er iets mis mág gaan'

Anneke Keller © eigen foto
22 september 2021

Chief Technology Officer (CTO) Anneke Keller van Wehkamp leidde in haar carrière diverse IT-teams binnen snelgroeiende en snel veranderende omgevingen. In haar huidige functie is ze verantwoordelijk voor ‘alles met een IT-component’ bij postorderbedrijf Wehkamp, zoals datascience, software development, UX-design en roadmaps voor verdere digitalisering.  

Wat is uw belangrijkste les aan IT’ers?

“Wat ik een IT’er altijd aanraad, is dat je altijd moet blijven leren en proberen om beter te worden, ongeacht waar je bent in je carrière. Ik heb in mijn loopbaan tot nu toe altijd in innovatieve teams gewerkt, en mogen leiden. Dat heeft denk ik te maken met mijn instelling om altijd iets nieuws te willen proberen. Stap uit je comfortzone en ga door op momenten dat je denkt: het gaat niet lukken. Het is erg belangrijk om tegenslagen als team samen te verwerken. Ga samen een moeilijke periode door en leer daar met z’n allen van. Zo kun je ze later omzetten in een succes.”

Hoe zorg je dat er van fouten geleerd wordt?

“Wanneer je innoveert, veranderen je systemen en je processen vaak en veel. Er gaat bij releases dan ook regelmatig iets mis. Mijn tip: zorg ervoor dat het mis mág gaan. Een grote verandering in heel kleine stukjes knippen is altijd verstandig. Wij hebben bij Wehkamp soms wel vijftig releases per dag, maar niet iedere keer is dat gelijk een succes.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!