Management

Governance
Europa

De EU wil verbod op roamingkosten met tien jaar verlengen

Consumenten krijgen recht op kwaliteit en snelheid. 

© Europa
26 februari 2021

Consumenten krijgen recht op kwaliteit en snelheid. 

De Europese Commissie heeft in een voorstel aangegeven dat het verbod om roamingkosten met tien jaar verlengd moet worden. De huidige regels lopen op 30 juni 2022 af.

“In een tijd waarin niet-essentiële reizen worden ontmoedigd, is dit een belangrijke actie om een ​​betere toekomst voor te bereiden. De nieuwe verordening verlengt de huidige regels die in 2022 aflopen met nog eens 10 jaar. Het zal ook zorgen voor betere roamingdiensten voor reizigers”, zo schrijft de Commissie.

Naast het verbod op kosten krijgen consumenten, wanneer het plan wordt aangenomen, ook recht op dezelfde kwaliteit en snelheid van hun mobiele netwerkverbinding in het buitenland als thuis.  

Verbonden blijven

Eurocommissaris Margrethe Vestager gaf aan dat het voorstel rondom roamingtarieven er mede voor zorgt dat burgers verbonden blijven en dat hun leven ermee wordt verbeterd. “Waar we ook zijn in Europa, we kunnen contact opnemen met onze dierbaren, zaken bespreken en verhalen delen terwijl we onderweg zijn, zonder ons zorgen te maken over dure rekeningen.”

Volgens een nieuwe Eurobarometer-enquête is de helft van de Europeanen met een mobiele telefoon de afgelopen twee jaar naar een ander EU-land gereisd. Dankzij de huidige roamingverordening werden de roamingtarieven van de EU in 2017 beëindigd.  

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.