Loopbaan

Carriere
De carrière van Sander Mak

De carrière van Sander Mak

Director of technology van Picnic: ‘Ik wil worden herinnerd om de kennis die ik heb gedeeld'

Sander Mak, director of technology van Picnic © Anthony Donner
22 november 2019

Sander Mak vindt het belangrijk om de techcommunity vooruit te helpen door zijn kennis te delen. Niet het uitvinden van grootse en meeslepende technologieën of producten staan hoog op zijn wensenlijstje. Nee, een verschil maken voor softwareontwikkelaars door de lessen te delen die hij de afgelopen jaar zelf opdeed als programmeur en IT-consultant. Dat is waar het volgens de nieuwe director of technology van Picnic daadwerkelijk om draait.

Ben je altijd al met computers bezig geweest?

“Ja, wel bovengemiddeld, denk ik. Mijn vader zat in de elektrotechniek, dus die had op zolder een werkplaats waar hij vaak zat te solderen. Dat trok me heel erg. Toen ik de LEGO eenmaal zat was, begon ik dan ook met het uit elkaar halen van allerhande apparatuur, omdat ik wilde weten hoe dingen in elkaar zaten. Dat gold ook voor de computer. Ik ben niet direct met programmeren begonnen, maar vond het leuk om er dingen mee te doen, te kijken hoe software in elkaar zit en uiteindelijk hoe ik het zelf kon bouwen. Ik herinner me nog dat ik, toen ik een jaar of tien was, aan Sinterklaas een grafische 3D-kaart vroeg, haha. Dat is ook niet echt een typisch cadeau voor een kind van die leeftijd. Dit is wel de basis geweest waarop mijn interesse zich ontwikkeld heeft.”

Was het toen al duidelijk dat je informatica zou gaan studeren?

“Eind jaren negentig startte mijn vader zijn eigen bedrijf rondom audiotechniek; het verzorgen van microfoons en mengtafels voor evenementen en concerten. Dat vond ik ook interessant, waardoor ik veel tijd stak in het bedrijf van mijn vader. Ik was toen ook druk met studiotechniek; het opnemen van cd’s et cetera. Toen ik op mijn achttiende klaar was met mijn vwo, stond ik voor de keuze of ik informatica ging studeren of dat ik verder wilde in de studiotechniek. Dat vond ik een lastige keuze, maar uiteindelijk heb ik diep in mijn hart altijd geweten dat ik verder wilde in de informatica.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!