Loopbaan

Carriere
Pien Oosterman

De carrière van... Pien Oosterman

‘Laat je niet intimideren’

30 mei 2017

Pien Oosterman switchte van een directiefunctie bij Sogeti, onderdeel van het beursgenoteerde Capgemini, naar Levi9, een middelgroot bedrijf zonder beursnotering. Een opmerkelijke stap, die weldoordacht was. “Ik moest in het begin wel een paar keer over mijn eigen ego heenstappen.”

Eind 2015 bedacht Pien dat het tijd werd voor een nieuwe carrièremove. Ze sprak met drie verschillende headhunters die haar allemaal vertelden dat ze te veel zweefde en dat het tijd werd om een spoorboekje voor haar carrière te gaan maken. “Bij de eerste dacht ik nog: ‘Wat een onzin!’, maar toen ik dezelfde boodschap nog twee keer terug kreeg dacht ik: er zal toch wel een kern van waarheid in zitten.” In diezelfde periode zat zij voor haar opleiding voor commissarissen en toezichthouders aan de Erasmus Universiteit bij een presentatie van een headhunter die de zaal adviseerde om jezelf als merk te presenteren. Dat sprak haar erg aan.

Zij was ook genomineerd voor de titel Commercieel Manager van het jaar en moest zichzelf daarvoor presenteren aan een jury. “Mezelf pitchen vind ik een verschrikking. Ik wil het liefst hard wegrennen.” Geïnspireerd door de presentatie van die headhunter maakte zij een woordcloud over het merk Pien Oosterman. “Ik ben extravert, hou van mensen, mijn hart ligt bij dienstverlening, ik vind IT heel erg leuk, ik ben gepassioneerd en innovatie triggert mij. Ik moest dus op zoek naar een baan die daar goed bij past.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!