Loopbaan

Carriere
Lucas de Clercq

De carrière van … Lucas de Clercq

Een door de wol geverfde IT-veteraan met een bijzonder carrièrepad.

Lucas de Clercq © De Beeldredaktie,  Guido Benschop
20 september 2018

De carrière van Lucas de Clercq, eigenaar en CEO van het communicatiesoftwarebedrijf PeterConnects, is er een van omzwervingen, toevalligheden en een dosis durf. Van sportkledingverkoper, tot hoge manager bij Microsoft, tot eigenaar/directeur en coach van en investeerder in start-ups. Hij is niet zo van ‘de bedachte plannen’.  

Lucas kwam per toeval in de ICT terecht. Na de havo zat hij nog een blauwe maandag op de heao, maar dat was geen succes. Toen zijn vader de geldkraan dichtdraaide, besloot hij in een sportzaak te gaan werken. Nadat hij daarna nog een tijdje in Zuid-Frankrijk had rondgehangen, kwam hij per toeval als stagiair in de ICT terecht, bij Commodore Computers. “Dat kwam omdat ik in de privésfeer heel veel met de Commodore 64 aan het knutselen was. Ik kwam eerst op de supportafdeling, waar ik handleidingen moest schrijven voor printers, waarna ik langzaamaan richting de commercie ben gegleden.”

Na een tijdje ging hij als accountmanager aan de slag bij Digital Equipment, waar hij uiteindelijk ruim tien jaar werkte in verschillende functies. Tot een paar jaar terug werkte hij bij Microsoft. Eerst als salesmanager Manufacturing & Communications, later werd hij verantwoordelijk voor een deel van de OEM-business in twaalf landen op het West-Europese hoofdkantoor van Microsoft. “Maar als je vijftien jaar bij Microsoft hebt gewerkt, is de energie er op een gegeven moment wel uit. Ik had ook niet zoveel vertrouwen in de managementstijl van Steve Ballmer en ik merkte dat we niet aanhaakten bij nieuwe technologische ontwikkelingen.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!