Loopbaan

Carriere
Anneke Keller

De carrière van Anneke Keller

‘Geen reden om ingewikkeld te doen over IT’

Anneke Keller, hoofd softwareontwikkeling bij Coolblue © De Beeldredaktie,  Marco de Swart
23 maart 2017

Haar eerste baantje was koffiejuffrouw in een bejaardentehuis, maar al heel vroeg had Anneke door dat haar hart lag bij internet en ICT. Zij ­bekostigde haar studie Industrieel Ontwerpen met het bouwen van websites en heeft ook daarna altijd gewerkt in de IT-branche – En vrijwel alleen in ­managementrollen. “Het intrigeert mij enorm om met een team een goede prestatie neer te zetten. Samen kun je meer bereiken dan in je eentje en ik vind het fantastisch om van elkaar te leren. Ik ben zelf zeker niet de beste programmeur, maar ik weet ze wel om me heen te verzamelen en te inspireren.”

Het innovatieve karakter en het feit dat de technologische ontwikkelingen elkaar in razend tempo opvolgen, spreken Anneke aan in IT. Dat het een mannenwereld is, hindert haar niet. “Ik heb nooit anders gekend. Blijkbaar past die cultuur goed bij mij.” Vragen over hoe ze zich als vrouw staande weet te houden, wil ze liever niet beantwoorden. “Ik heb daar nooit zo over nagedacht. Ja, ik ben een vrouw en ja, ik ben moeder van drie kinderen, maar mijn man krijgt nooit de vraag hoe hij het vaderschap weet te combineren met zijn werk, terwijl ik met die vraag word doodgegooid. Best raar eigenlijk.”

Ze heeft altijd fulltime gewerkt en weet dat dat alleen kan als je een partner hebt die dat faciliteert. “Mijn man heeft wel veel parttime gewerkt en dat was nooit een issue bij ons, maar als hij ook een baan had waarbij hij minstens 50 uur in de week aanwezig moest zijn, was het wel een probleem geweest om de boel thuis draaiende te houden.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!