Loopbaan

Carriere
studeren

De beste IT-masters van Nederland

Drie IT-opleidingen in top20 van beste masters; vooral Open Universiteit gooit hoge ogen.

© CC0 - Pixabay,  27707
6 maart 2017

Nederland kent een groot aantal goede IT-masteropleidingen, zo blijkt uit de Keuzegids Masters 2017 die vorige week verscheen. Afgelopen vrijdag lieten we zien waar NIET moet zijn. Maar waar moet je wel naar toe: De beste IT-masters van ons land.

Masteropleidingen op het gebied van Informatica zijn niet voor twijfelende bèta’s, stelt de Keuzegids. Je moet behoorlijk goed technisch onderlegd zijn en IT moet echt je passie zijn. Het merendeel van de IT-masterstudenten is man. De meeste vrouwen vind je bij de zachtere bètawetenschappen, bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie en informatiekunde.

In de top20 van de allerbeste masteropleidingen van ons land staan maar liefst 3 IT-masters: de master Software Engineering aan de Open Universiteit (OU) eindigde het hoogst (nummer 4), maar ook de master System and Network Engineering aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) eindigde in de top10 (nummer 7). Tot slot vinden we de master Parallel & Distributed Computer Systems aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam in de ranglijst (nummer 20).          

IT-masteropleidingen: 3 varianten

Er worden in Nederland drie verschillende soorten masteropleidingen op het gebied van IT aangeboden: Computer Science, Kunstmatige Intelligentie en Informatiekunde. Bij Computer Science kun je kiezen uit 10 instellingen die de algemene variant aanbieden. Daarnaast worden er 10 specifieke masters aangeboden, onder meer op het gebied van softwareontwikkeling, data science en meer bedrijfskundige varianten. Bij Kunstmatige Intelligentie zijn er 6 verschillende masters op het gebied van Artificial Intelligence en 3 masters die zich richten op Mens & Techniek. Tot slot zijn er 10 universitaire masters op het gebied van Informatiekunde en 4 masters op dat vlak op hbo-niveau.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!