Loopbaan

Carriere
De allerhoogste titel in jouw vakgebied, wat levert het op?

De allerhoogste titel in jouw vakgebied, wat levert het op?

Wie zijn die paar honderd IT'ers die de allerhoogste titel in hun vakgebied hebben gehaald?

superman © Pixabay
28 januari 2021

Van de miljoenen IT-professionals die er wereldwijd zijn, zijn er maar enkele honderden die volgens een leverancier tot de allerhoogste regionen van hun vakgebied behoren. Die eretitel krijgen ze door het behalen van veel certificeringen, maar ook door het delen van die kennis in de community. Wie zijn deze toppers in hun vakgebied en wat levert de eretitel ze op?

Maarten Goet, CTO bij Microsoft-dienstverlener Wortell, en Luc van Donkersgoed, Head of AWS Technology van clouddienstverlener Sentia, behoren tot de top 250 professionals binnen hun eigen vakgebied. Binnen Nederland zijn gelijken op een hand te tellen.

Goet is Regional Director van Microsoft. De titel heeft een ietwat verwarrende naam, en heeft niets met een functie bij Microsoft te maken. Het is een titel die Microsoft uitdeelt aan professionals die zich inzetten voor het werk in de Microsoftcommunity. Goet organiseert al meer dan tien jaar een groot evenement in de Brabanthallen waar inmiddels meer dan 1500 Microsoftprofessionals op af komen. Hij denkt dat hij de onderscheiding daarom heeft gekregen. “Maar ik heb dat nooit kunnen valideren. Microsoft maakt niet bekend waarom je die titel krijgt.” Wereldwijd zijn er 140 Regional Directors, in Nederland zijn er nog drie andere met de titel.

Van Donkersgoed heeft alle AWS-certificaten die er zijn. Van de foundation, tot associate, professional en de specialties. Daarnaast zet hij  zijn kennis in voor de community, door veel te bloggen, een opleiding te verzorgen voor collega’s en te spreken in AWS-programma’s. Daardoor is hij ook APN Ambassador, de tweede van de EMEA-regio, en Community Builder. In de toekomst hoopt hij nog AWS Hero te worden.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!