Loopbaan

Carriere
PHP

De 5 meest gewilde skills: PHP

Welke IT-skills zijn hot, welke vaardigheden zijn daaraan gerelateerd en waar kan je deze leren? Dit is het derde artikel van een serie van zes.

20 september 2016

Voordelen van PHP, naast dat het populair is, is dat het makkelijk te leren is en er brede ondersteuning mogelijk is op internet. "In Open Web komen we PHP op nummer 2 tegen van de door werkgevers meest gezochte skills, in onze CV Database staat ie op nummer 4, net achter C en SAP”, zegt Giele, marketingmanager bij carrièresite Dice.

PHP is in 1994 ontwikkeld door een softwareontwikkelaar bij IBM. Hij gebruikte Perl als inspiratie, maar ook C en Python beïnvloeden de taal. PHP wordt meestal gebruikt voor het verwerken van informatie tot hypertext (meestal HTML en XHTML). Het is opensourcesoftware.

Qua syntaxis lijkt PHP het meest op C, maar in PHP is het wel mogelijk objectgeoriënteerd te programmeren, net als in Java, C++ en C#. Het wordt vaak in combinatie met een relationele database gebruikt, zoals MySQL en PostgreSQL, maar ook andere databases zoals MongoDB en mSQL zijn te gebruiken met PHP.
Toepassingsmogelijkheden zijn onder meer het verwerken van data, het aanspreken van databases, bestandsbewerking en het genereren van afbeeldingen en XML. De meest voorkomende webapplicaties die gebruik maken van PHP zijn fora, contentmanagementsystemen, blogs en wiki’s.
“PHP heeft een laag instapniveau en is een van de makkelijkste webtalen. Het voorziet tegelijkertijd in goeie doorgroeimogelijkheden”, vertelt Giele.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!