Loopbaan

Carriere
.net

De 5 meest gewilde skills: .NET

Welke IT-skills zijn hot, welke vaardigheden zijn daaraan gerelateerd en waar kan je deze leren? Dit is het vierde artikel van een serie van zes.

22 september 2016

“.NET-specialisten zijn al een tijdje in trek en ik verwacht dat dat ook nog wel een tijd blijft. Het is natuurlijk beperkter dan Java, dat open source is, en ontwikkeld door één leverancier, maar Microsoft is een enorm belangrijke speler in dit veld. Bovendien is .NET niet uitsluitend voor Microsoft-toepassingen”, zegt Giele. Uit gegevens van UWV blijkt dat het aantal werkloze .NET-programmeurs het afgelopen jaar rond de 87 schommelde.

.NET stamt uit 2002 en is een applicatieframework voor samenwerking van applicaties en bibliotheken geschreven in verschillende programmeertalen. Het bestaat uit een groot aantal klassen en een virtueel executiesysteem e n enkele compilers die broncode omzetten naar een tussenlaag. .NET is het antwoord van Microsoft op Java, waarbij het samenwerkt met HP en Intel en is uitwisselbaar met de al bestaande Windows-programmeeromgevingen. Het biedt een goed alternatief voor software die voordat .NET bestond in Visual Basic of C++ werd ontwikkeld.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!