Loopbaan

Carriere

De 100 beste plekken om te werken

4 september 2012
Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, uitdagende projecten en goede opleidingsmogelijkheden dat is waar de meeste IT’ers naar opzoek zijn bij een werkgever.

Op Labour Day (3 september) heeft Computerweek de jaarlijkse ranglijst van de beste 100 werkgevers voor IT’ers om voor te werken gepubliceerd. Ruim 33.000 IT-professionals en 250 bedrijven namen deel aan de wedstrijd.

Opvallend weinig ICT-bedrijven

Opvallend weinig ICT-bedrijven behaalden een hoge notering in de ranglijst. Pas op nummer 6 komen we het eerste ICT-bedrijf tegen: telecomprovider Verizon Wireless. De enige andere IT-bedrijven die een plekje bij de beste 25 werkgevers voor IT’ers wisten te bemachtigen zijn Salesforce.com (8e), SAS (14e) en Qualcomm (17e).

De ranglijst wordt dit jaar aangevoerd door de financiële dienstverlener USAA, gevolgd door werving- en selectiebureau CareerBuilder en Commonwealth Financial Network, wederom een financiële dienstverlener. Naast banken en verzekeraars bevat de ranglijst veel zorginstellingen, voedingsbedrijven, energieleveranciers en multinationals.

Concurrentiegevoelige informatie

Het is de 19e keer dat de ranglijst is gepubliceerd. Bedrijven die meedoen aan het onderzoek moeten bereid zijn allerlei data aan te leveren over personeelsomvang en samenstelling, financiële gegevens en arbeidsvoorwaarden, waaronder salaris en bonussen, het aantal bankzitters en ontslagen, promoties en opleidingstrajecten. Daarnaast werden de genomineerde bedrijven beoordeeld op hun beleid op het gebied van het binnen boord houden van personeel. Tot slot werden medewerkers van de bedrijven gevraagd naar hun mening over het bedrijf. De verplichting om veelal concurrentiegevoelige informatie aan te leveren, is waarschijnlijk de reden dat werkgevers met een grote aantrekkingskracht, zoals Google, Facebook en Apple niet voorkomen in de lijst.

Begin dit jaar werd Google nog door Fortune uitgeroepen tot beste bedrijf ter wereld om voor te werken. Het zakenblad werkt hierbij samen met het Great Place to Work instituut. Bij dit onderzoek gaat het alleen om de mening van werknemers en hoeven de werkgevers zelf geen data aan te leveren. Kijk hier hoe Google de werkruimte heeft ingericht op Googleplex, de campus van Google.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.