Management

Branche
Datalek Yahoo

Datalek drukt waarde Yahoo met 350 miljoen

Management betaalt hoge prijs voor onachtzaamheid 

22 februari 2017

Management betaalt hoge prijs voor onachtzaamheid 

De verkoop van de internetactiviteiten van Yahoo aan telecomreus Verizon levert 350 miljoen dollar (332 miljoen euro) minder op dan eerder was overeengekomen. Dat heeft te maken met enkele grote computerinbraken bij het technologiebedrijf.

In een gezamenlijke verklaring lieten Verizon en Yahoo dinsdag weten dat zij het eens zijn geworden over een verlaging van de verkoopprijs. Die zou oorspronkelijk zo'n 4,8 miljard dollar bedragen. De afgelopen maanden werd evenwel duidelijk dat hackers bij Yahoo gegevens over honderden miljoenen gebruikers hebben gestolen.

De twee bedrijven zullen samen de verantwoordelijkheid nemen voor eventuele boetes en schadeclaims als direct gevolg van de datalekken. Mogelijke rechtszaken door aandeelhouders of maatregelen van beurswaakhond SEC blijven voor rekening van het restant van Yahoo, dat verdergaat onder de naam Altaba.

De transactie wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond. Yahoo komt dan onder één dak met niet alleen telecomaanbieder Verizon, maar ook met internetprovider AOL. Altaba heeft dan geen eigen activiteiten meer, alleen een fiks aandelenbelang in de Chinese uitbater van internetmarktplaatsen Alibaba.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.