Beheer

Security
Equinix

Datacentergigant Equinix getroffen door ransomware

Datacenters blijven 'volledig operationeel'.

© gemeente Amsterdam
10 september 2020

Datacenters blijven 'volledig operationeel'.

Equinix, een Amerikaanse aanbieder van datacenters en colocatie, is getroffen door een ransomware-aanval. Het bedrijf meldt op zijn eigen website dat een aantal van de interne systemen het slachtoffer zijn geworden van de aanval, en dat het incident nog verder onderzocht wordt. Equinix heeft onder meer datacenters in Amsterdam, Zwolle en Enschede.

"Equinix onderzoekt momenteel een beveiligingsincident dat we gedetecteerd hebben, dat ransomware op een aantal van onze interne systemen omvat", aldus het bedrijf in een blogbericht. "Onze teams hebben direct en daadkrachtig actie ondernomen om met het incident om te gaan, hebben de politie op de hoogte gebracht en blijven onderzoek doen."

Equinix benadrukt in het bericht dat de datacenters en de aangeboden diensten, waaronder managed services, volledig operationeel blijven. "Aangezien de meeste klanten hun eigen apparatuur in de Equinix-datacenters hebben, heeft dit incident geen impact op hun operaties of op de data op hun apparatuur bij Equinix." Ook blijft het bedrijf naar eigen zeggen in staat om klanten ondersteuning te bieden. 

De aanval werd vanochtend rond 7 uur (Nederlandse tijd) bekendgemaakt. Om welke ransomware het precies gaat, welke problemen dit precies heeft veroorzaakt en hoelang die problemen nog duren, is onbekend. Ook is niet duidelijk wie er achter de aanval zit. Equinix heeft op het moment van schrijven nog niet op vragen van AG Connect gereageerd. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.