Overslaan en naar de inhoud gaan

Databeveiliging en privacy geen prioriteiten voor HR-professionals

De urgentie voor privacy- en databeveiliging neemt af. HR-professionals zien het onderwerp niet als iets waar je prioriteit aan moet verlenen en slechts 4% van de bedrijven geeft dit thema een hoge prioriteit, tegenover 12% in 2021. Dat blijkt uit het jaarlijkse HR Trendonderzoek van Berenschot, Performa en AFAS Software onder ruim 1.600 HR-professionals.
cybersecurity
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Volgens het onderzoek vermindert de urgentie om digitalisering als geheel. Vorig jaar gaf nog 44% aan digitalisering en IT-ondersteuning van HR-processen als hoge prioriteit te zien, maar nu is dat slechts 26%. Naar verwachting daalt het percentage volgend jaar bovendien tot 19%. Volgens het onderzoek geeft dit ook aan dat het thema steeds minder belangrijk wordt voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Tegelijkertijd gaat dus ook de urgentie voor privacy- en databeveiliging omlaag. Dat terwijl zowel digitalisering als security belangrijke onderwerpen zijn, zeker nu er veel thuisgewerkt wordt. 57% van de bedrijven biedt nu actief mogelijkheden aan om thuiswerken als optie aan te bieden, aldus het onderzoek. 

“Wanneer medewerkers meer vanuit andere (thuis)locaties of zelfs het buitenland werken, is het noodzaak om als bedrijf je privacy- en databeveiliging op orde te hebben", zegt Hans van der Spek, manager kenniscentrum M&O bij Berenschot. "Je hebt als werkgever namelijk minder zicht op de omgeving waarin iemand zijn of haar werk uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan de consequenties die open netwerken in de trein of koffietentjes met zich meebrengen, helemaal in het buitenland. Het is zorgelijk om te zien dat juist dit jaar de urgentie rondom dit thema nog meer is verminderd."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in