Loopbaan

Carriere
carrière

Data Scientists winnen flink aan populariteit

Het tekort aan Data Scientists is dit jaar flink opgelopen, vooral in de Randstad.

24 november 2016

Het tekort aan Data Scientists is dit jaar flink opgelopen, vooral in de Randstad.

Dat blijkt uit de quick scan van IT-recruitmentbureau Huxley IT, dat een speciale tak heeft opgezet voor (big) data specialisten. Huxley IT onderzocht dat de term Data Scientist het afgelopen jaar binnen publieke online bronnen 9.694 hits opleverde, terwijl dit in 2015 nog 4.869 hits waren.

Trending Topic

Joël Bennett, manager IT-divisie bij Huxley IT, stelt dat bedrijven steeds meer datagedreven worden en steeds vaker de behoefte hebben om inzicht te krijgen in hun bedrijfsdata. Volgens Bennett zijn bedrijven dan ook hard op zoek naar Data Scientists. Uit de quick scan op de term ‘Data Scientist vacatures’ blijkt dat deze term trending is in de regio Amsterdam en in de omgeving van Rotterdam. Ook is ‘Lead Data Scientist’ een trending topic. Dit zijn Data Scientists met ten minste vijf jaar relevante ervaring in het vak.

Volgens Bennett is het vinden van de juiste match voor vacatures voor veel organisaties een uitdaging. “Het kost tijd om het vak onder de knie te krijgen en er is veel kennis vanuit verschillende invalshoeken nodig. Niet alleen moet je kennis hebben van IT, maar ook van bijvoorbeeld techniek en wiskunde.”

Dat het tekort aan Data Scientists toeneemt, blijkt ook uit het ‘Data Science report 2016’-onderzoek van CrowdFlower.

Huxley Data is het nieuwe focusgebied van Huxley en richt zich op de bemiddeling van organisaties en specialisten op het gebied van (big) data. Bennett: “Organisaties die specialisten op het gebied van big data kunnen gebruiken zijn erg divers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan consultancybureaus, webshops, energiebedrijven en bedrijven die actief zijn in de financiële en bancaire sector. Huxley Data kan specialisten aandragen voor functies zoals data-analist, datawetenschapper, big data engineer, data-architect en databeheerder.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.